Ένα τεύχος που εντοπίζει τους ανθρώπους που έχουν βρει καταφύγιο στην εξοχή και άλλους που έχουν δημιουργήσει μικρούς χώρους απόδρασης μέσα στην πόλη. Μαγειρεία και καφενεία, κρασοπουλειά και ταβέρνες νέας γενιάς που έχουν δημιουργηθεί με μόνο κριτήριο την αυθεντική γεύση και με σκοπό να μεταγγίσουν την ουσία της απλότητας και τη μαγεία της ελληνικής κουζίνας.
Ένα συνταγολόγιο με φαγητά της γάστρας και μαγειρέματα της κατσαρόλας. Λαγός στιφάδο, μανιτάρια φρικασέ, μοσχάρι με κυδώνια, πράσα με λουκάνικα και χοιρινό με λαχανικά και αποξηραμένα φρούτα και ένα άλλο σωρό φαγητά, γεμάτα πλούσια γεύση, ικανή να μας ζεστάνει από μέσα.
Γλυκά από φρούτα της εποχής, με μελωμένα μήλα, αχλάδια και κυδώνια κάνουν τα σπίτια μας να μοιάζει με φωλιά μέσα στο δάσος, ενώ λαχταριστές συνταγές από μπισκότα, βουτυράτα, σοκολατένια και με καρπούς, προσφέρουν ατελείωτες στιγμές απόλαυσης συνοδεύοντας το γάλα και όλα τα ζεστά ροφήματα.
Ταξιδεύουμε στην Κορινθία για να γευτούμε τη νόστιμη και εποχιακή κουζίνα του Γιώργου Αντωνέλλου στο πρώτο ολοκληρωμένο εστιατόριο μέσα σε οινοποιείο, συναντάμε τον Δημήτρη Λελούδα στο ιστορικό του κρασοπουλειό και ταξιδεύουμε στα Άγραφα, εκεί που ένας ονειροπόλος Αθηναίος ξεκίνησε μια νέα ζωή, σε ένα χειροποίητο χωριό που έφτιαξε μέσα στη φύση. Μαγειρεύουμε με τη φωτιά στο Καπανδρίτι και ανακαλύπτουμε τα καλύτερα όσπρια, σούπες και φαγητά της κατσαρόλας σε αγαπημένα στέκια στην Αθήνα.
Μαζί μας αγαπημένοι σεφ που μπαίνουν στην κουζίνα με την ψυχή τους, μοιράζονται μνήμες και συνταγές που μας ταξιδεύουν σε γεύσεις αληθινές, από υλικά εποχιακά και με μαγειρικές που έχουν σκοπό να μας χτυπήσουν στην καρδιά και να μας φέρουν δάκρυα στα μάτια.
Ένα τεύχος ψυχής, αφιερωμένο στις γεύσεις που νιώθουμε σαν αγκαλιά και αναζητούμε όλες τις κρύες μέρες του χειμώνα. Κυκλοφορεί με το Βήμα την Κυριακή 5 Ιανουαρίου.