Το πρωί είναι η πιο αγχωτική περίοδος της ημέρας. Η πρωινή βιασύνη για τη δουλειά μπορεί να εκτοξεύσει το στρες μας στα ύψη.

Smart info: Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση της OnePoll σε 2000 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο για πολλούς το άγχος χτυπάει κόκκινο στις 8:15 π.μ.

Οι περισσότεροι από τους μισούς δηλώνουν ότι αισθάνονται καταβεβλημένοι αφού σηκωθούν από το κρεβάτι. Μερικές από τις πιο κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν είναι οι προετοιμασία των παιδιών για το σχολείο, η αναζήτηση των χαμένων κλειδιών του σπιτιού και η απόφαση για το τι θα φορέσουν.

Έχετε να αντιμετωπίσετε μια μέρα με πολλές υποχρέωσες που απαιτεί να ξεπεράσετε τις αντοχές και τον εαυτό σας. Οπότε, εάν σκέφτεστε από πριν πώς μπορείτε να ανταπεξέλθετε, είναι πιθανό να γεμίσετε αμφιβολίες και αρνητικές σκέψεις.

Γι’ αυτό, πριν κάνετε οτιδήποτε πάρτε μια βαθιά ανάσα και αδειάστε το μυαλό σας από όλες τις ανησυχίες!

Πρωί χωρίς άγχος με αυτήν την άσκηση αναπνοής

Ξαπλώστε με τα πόδια σας ίσια και ελαφρώς ανοιχτά. Στρέψτε τα δάχτυλα των ποδιών σας προς τα έξω, βάλτε τα χέρια σας στο πλάι σας απαλά, βεβαιωθείτε ότι οι παλάμες σας είναι στραμμένες προς τα πάνω και κλείστε τα μάτια σας.

Τοποθετήστε το ένα χέρι στο στομάχι σας και το άλλο στο στήθος σας.

Παρατηρήστε ποιο χέρι σηκώνεται περισσότερο καθώς εισπνέετε: Εάν το χέρι στο στήθος σας ανεβαίνει περισσότερο καθώς εισπνέετε, εστιάστε στο να φουσκώσετε το στομάχι σας (κάτω από τους πνεύμονες) με αέρα, πριν τελειώσει ο αέρας. Με τον καιρό, αυτό γίνεται πιο εύκολο.

Καθώς αναπνέετε, φροντίστε να εισπνεύσετε από τη μύτη σας και στη συνέχεια να εκπνεύσετε από το στόμα σας. Κρατήστε το πρόσωπό σας χαλαρό καθώς το κάνετε αυτό. Αναπνεύστε και εκπνεύστε μετρώντας για να βεβαιωθείτε ότι αναπνέετε αργά. Χαλαρώστε και επικεντρωθείτε στον ήχο της αναπνοής σας.

Αναπνέοντας ρυθμικά και βαθιά, συγκεντρώνεστε στην παρούσα στιγμή και επανέρχεται ο καρδιακός ρυθμός. Αυτή είναι μια πρακτική που πυροδοτεί την αντίδραση χαλάρωσης στο σώμα και το μυαλό, ώστε να ξυπνήσετε το πρωί με ηρεμία και αισιοδοξία.

Η δύναμη της αισιοδοξίας

Τα υψηλότερα επίπεδα αισιοδοξίας σχετίζονται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής πέραν των 90 ετών σε γυναίκες, σύμφωνα με επιστήμονες από το Harvard T.H. Chan School of Public Health.

Για τη μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Geriatrics Society, η ερευνητική ομάδα ανέλυσε δεδομένα από 159.255 συμμετέχουσες και παρατήρησε ότι το 25% που ήταν οι πιο αισιόδοξες ήταν πιο πιθανό να έχουν κατά 5,4% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

«Τείνουμε να εστιάζουμε στους αρνητικούς παράγοντες κινδύνου που επηρεάζουν την υγεία μας. Είναι όμως, εξίσου σημαντικό να σκεφτόμαστε τους θετικούς πόρους, όπως η αισιοδοξία, που μπορεί να είναι ωφέλιμοι για τη μακροζωία», υπογραμμίζουν οι ερευνητές.