ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Λευκή φασολάδα
Μια ζεστή φασολάδα για τις κρύες μέρες - και όχι μόνο!
ΜΕΡΙΔΕΣ5
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ1 ώρα
Υλικά
- 400 γρ. άσπρα φασόλια
- 100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα σε κυβάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- 80 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε άφθονο νερό. Την επόμενη μέρα, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Βήμα 2ο
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και περίπου δύο λίτρα νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 3ο
Όταν μαλακώσουν και χυλώσουν καλά τα φασόλια, ρίχνουμε τον άνηθο, αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύομε.
Βήμα 4ο
Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Βήμα 5ο
Σερβίρουμε τη φασολάδα ζεστή με φρέσκο ζυμωτό ψωμί, αλλά είναι εξίσου απολαυστική και κρύα, από το ψυγείο, με κρίθινα παξιμάδια.