ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Ρεβιθοσαλάτα με αβοκάντο, ταχίνι και γαρίδες
Χορταστική και θρεπτική.
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ40 λεπτά
Υλικά
- 16 γαρίδες
- 200 γρ. ρεβίθια
- 100 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- ½ αγγούρι σε κύβους
- 80 γρ. πιπεριά Φλωρίνης σε καρέ
- ½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- 1 αβοκάντο σε κύβους
- 100 γρ. καρότο τριμμένο
- Για το ντρέσινγκ
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 100 γρ. ταχίνι
- 60 γρ. σησαμέλαιο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 100 γρ. νερό
- 40 γρ. μέλι
- Αλάτι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα βράζουμε με άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 2ο
Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κεφάλι, το κέλυφος, την ουρά και το εντεράκι της ράχης. Τις βράζουμε για 3 λεπτά σε νερό με λίγο ξίδι, 1 φύλλο δάφνης και κόκκους πιπεριού.
Βήμα 3ο
Μεταφέρουμε τα ρεβίθια σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Χτυπάμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στον πολυκόφτη να ομογενοποιηθούν και περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα. Ανακατεύουμε να πάει παντού η σος και σερβίρουμε.