ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Χορτοκεφτέδες
Τους σερβίρουμε σε πίτα ή ψωμί ή φτιάχνουμε σάντουιτς με χορτοκεφτέδες.
Υλικά
- 1 κιλό χόρτα ανάμεικτα (βλίτα, μυρώνια, σέσκουλα, καυκαλήθρες)
- 3 αβγά
- Φέτα τριμμένη
- Γραβιέρα τριμμένη
- 2 ντομάτες
- Φρέσκο ανθότυρο τριμμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Γλυκό μπούκοβο
- Ανθό αλατιού
- Χωριάτικο κίτρινο αλεύρι
- 200 γρ. προζυμένιο τριμμένο ψωμί
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
- Ελαιόλαδο
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 4 πατάτες baby
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή πολτό σκόρδου
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βράζουμε τα χόρτα, τα σουρώνουμε και τα στύβουμε πολύ καλά να στραγγίσουν. Στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι –ξερό και φρέσκο–, το σκόρδο, την ντομάτα, τις πατάτες και την πιπεριά και τα ανακατεύουμε καλά με τα χόρτα, τα τυριά και το ψωμί. Δεν χρησιμοποιούμε μπλέντερ ή μίξερ και φροντίζουμε να κόψουμε πολύ ψιλά τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ανθό αλατιού και το γλυκό μπούκοβο.
Βήμα 2ο
Πανάρουμε το μείγμα με το αλεύρι και τα αβγά και πλάθουμε μπιφτέκια. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Αν τα προτιμάμε πιο ελαφριά, τα ψήνουμε στο φούρνο.