ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Ρώσικη σαλάτα
Φτιάχνουμε τη δική μας σπιτική μαγιονέζα.
Υλικά
- 2 μέτριες πατάτες
- 2 μεγάλα καρότα
- 5 αγγουράκια τουρσί πολύ ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. αρακά κατεψυγμένο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. κάπαρη
- Αλάτι
- Αβγά βρασμένα σφιχτά και κομμένα σε ροδέλες για το γαρνίρισμα
- Για τη μαγιονέζα
- 2 κρόκους αβγών
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1½ φλιτζ. τσαγιού ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βράζουμε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό, χωρίς να τα αφήσουμε να λιώσουν. Μόλις κρυώσουν, τα ψιλοκόβουμε σε καρέ στο μέγεθος του αρακά.
Βήμα 2ο
Εφαρμόζουμε το ειδικό εξάρτημα στο μίξερ χειρός και χτυπάμε σε ένα γυάλινο μπολ τους κρόκους των αβγών. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και ½ κ.σ. χυμό λεμονιού.
Βήμα 3ο
Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας σταγόνα σταγόνα ½ φλιτζ. ελαιόλαδο. Χτυπάμε καλά και συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας σταγόνα σταγόνα το ξίδι και το υπόλοιπο λεμόνι εναλλάξ με το υπόλοιπο λάδι.
Βήμα 4ο
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε τη μαγιονέζα με όλα τα υπόλοιπα υλικά της ρώσικης και διακοσμούμε με ροδέλες αβγού και λίγο μαϊντανό.