Ένα από τα πράγματα που μπορεί να κρατάει πίσω κάποιον που σκέφτεται να γίνει vegan είναι η πεποίθηση ότι δεν θα έχει αρκετό χρόνο να προγραμματίσει τα γεύματά του και ότι θα στερηθεί τα αγαπημένα του φαγητά.

Στην πραγματικότητα, όμως, δεν χρειάζεται ξαφνικά να αλλάξουμε γευστικές προτιμήσεις ή να ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε για την μαγειρική. Μπορούμε να συνεχίσουμε να τρώμε τα ίδια πιάτα, απλά στη vegan εκδοχή τους.

Κι ενώ μπορεί να υπάρχει περισσότερη σκέψη πίσω από κάθε απόφαση που παίρνουμε καθημερινά, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε περιορισμένες επιλογές.

Επιπλέον, αν ανησυχείτε ότι δεν προλαβαίνετε να μετατρέψετε τις αγαπημένες σας συνταγές σε χορτοφαγικές είτε να πειραματιστείτε με νέες δημιουργίες, σας έχουμε μια εύκολη, γρήγορη και γευστική λύση που θα ζηλέψουν ακόμη και οι κρεατοφάγοι: Σαλάτες με baby φύλλα απ’ τα Περιβόλια του Βεζύρογλου.

View this post on Instagram

A post shared by Vezyroglou Farm (@vezyrogloufarm)

Γιατί Βεζύρογλου;

Για ποιότητα και ποικιλία κάθε μέρα

Η αξία μιας σαλάτας εξαρτάται κυρίως από την ποιότητα των υλικών.

Γι’ αυτό η Α. Βεζύρογλου & ΣΙΑ ΕΕ φέρνει στο τραπέζι μας, από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, μια ποικιλία εξαιρετικών φυλλωδών λαχανικών (baby φύλλων):

  • πράσινα, κόκκινα, σγουρά ή τραγανά μαρούλια,
  • βαλεριάνα,
  • μουστάρδα,
  • ρόκα,
  • kale,
  • σπανάκι,
  • mizuna,
  • παντζάρι και
  • tatsoi.

Αν δεν προλαβαίνετε να κάνετε mix & match και ψάχνετε μια βολική λύση για το σπίτι, τη δουλειά ή τη σχολή, υπάρχουν έτοιμοι συνδυασμοί, όπως η σαλάτα super mix, που αποτελείται από 10 διαφορετικά φύλλα!

Ένας πραγματικά super συνδυασμός που ταιριάζει με πλήθος από διαφορετικά dressing και γαρνιτούρες.

Γιατί προσέχουμε την υγεία και τη διατροφή μας

Με πάνω από έναν αιώνα εμπειρίας στην οργανωμένη καλλιέργεια γης, τα περιβόλια του Βεζύρογλου φέρνουν καθημερινά στο πιάτο μας ολόφρεσκες σαλάτες με φυλλώδη λαχανικά, χωρίς καμία ειδική επεξεργασία, διατηρώντας ασύγκριτη τη θρεπτική τους αξία.

Η καθετοποίηση της μονάδας, επιτρέπει να διενεργείται πλήρης ιχνηλάτηση των προϊόντων, ενώ ο χρόνος από τη συγκομιδή στη συσκευασία είναι ο συντομότερος δυνατός.

Για ασφάλεια

Τα περιβόλια του Βεζύρογλου ακολουθούν πλήρως ελεγχόμενες και καταγεγραμμένες διαδικασίες, χωρίς να διαταραχθεί το περιβάλλον, με τήρηση όλων των νομικών αλλά και ουσιαστικών απαιτήσεων και προδιαγραφών.

Δείτε όλα τα πιστοποιητικά εδώ.

Γιατί σεβόμαστε το περιβάλλον

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής γίνονται καθημερινά όλο και πιο έντονες, όλο και πιο απειλητικές. Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε.

Η διαφύλαξη του αγρο-περιβαλλοντικού οικοσυστήματος αποτελεί δέσμευση της Α. Βεζύρογλου & ΣΙΑ ΕΕ γιατί συμβάλει στην ενεργή βιωσιμότητα / αειφορία, αλλά και στη διατήρηση της ισορροπίας του περιβάλλοντος.

Στόχος της «ήπιας καλλιέργειας» που εφαρμόζει στα αγροκτήματα να καταστεί μία όσον το δυνατόν πράσινη εταιρεία.

Για να μη μας λείψει τίποτα

Το βασικό ζητούμενο σε μια vegan διατροφή είναι η κάλυψη των στοιχείων που ενδεχομένως να λείψουν.

Πρωτεϊνικό boost

Δεδομένου ότι οι φυτικές πρωτεΐνες περιέχουν συχνά λιγότερα απαραίτητα αμινοξέα από τις ζωικές πρωτεΐνες, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να καλυφθούν οι ημερήσιες ανάγκες μας. Γι’ αυτό εμπλουτίζουμε τη σαλάτα μας με περισσότερες φυτικές πηγές πρωτεΐνης, όπως:

  • μαύρα φασόλια,
  • κινόα,
  • φυστικοβούτυρο,
  • σόγια,
  • φακές,
  • αρακά,
  • αμύγδαλα,
  • σπόρους chia,
  • μπρόκολο,
  • βρώμη και,
  • καστανό ρύζι.

«Σιδερένιοι»

Όσπρια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα – Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο είναι καλό να καταναλώνονται σε συνδυασμό με κάποια πηγή βιταμίνης C για καλύτερη απορρόφηση.

Dressing αλά vegan

Αντί για επεξεργασμένα dressing που μας γεμίζουν θερμίδες και υποβαθμίζουν την ποιότητα της σαλάτας μας, προτιμάμε ξύδι, όπως το μηλόξυδο ή το βαλσάμικο, χυμό λεμονιού, λάιμ ή πορτοκαλιού και αρωματικά, όπως ο δυόσμος, ο βασιλικός, ο άνηθος, η ρίγανη και το θυμάρι.

Θρεπτικό και απίστευτα νόστιμο είναι και το χούμους, η διάσημη αλοιφή από ρεβίθια και ταχίνι, η οποία μπορεί να γίνει με πολλές παραλλαγές (π.χ. παντζάρι) για ποικιλία. Αντίστοιχα ντιπ φτιάχνουμε και με άλλα βρασμένα όσπρια, όπως φασόλια, γίγαντες, φακές, αλλά και η παραδοσιακή φάβα.

Το φυτικό γιαούρτι, επίσης, μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε μια vegan εκδοχή τζατζικιού.

Ένα, άλλο, δημοφιλές χορτοφαγικό dressing είναι το γουακαμόλε ή όποια άλλη κρέμα με αβοκάντο δουλεμένη με διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά.

Οι επιλογές είναι αμέτρητες όταν συνδυάζει κανείς απλά και υγιεινά υλικά με λίγη δημιουργικότητα! Αναδείξτε τη θρεπτική αξία μιας σαλάτας με φρέσκα baby φύλλα λαχανικών, αντλώντας ιδέες από το Saladbar του Βεζύρογλου.