Συνταγή: ΤΙΜΟΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ
Από το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια τον γυρίζουμε να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά.
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά το σησαμέλαιο και δίνουμε χρώμα στο σολομό από όλες τις πλευρές. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με τη σόγια σος. Μεταφέρουμε το σολομό σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τον ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το σολομό και στα υγρά που έχουν μείνει στο σκεύος το σπανάκι, το μαρούλι, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα του λεμονιού και το ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αβγά –ολόκληρα και ασπράδι– με το χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε στο μείγμα λίγο από το ζωμό του τηγανιού για να του ανεβάσουμε σταδιακά τη θερμοκρασία.
Αποσύρουμε το τηγάνι με τα χόρτα από την εστία και αδειάζουμε μέσα το μείγμα των αβγών. Ανακατεύουμε προσεκτικά να πάει παντού η σάλτσα.
Βγάζουμε το ψάρι από το φούρνο και το μεταφέρουμε στο μείγμα του τηγανιού να πάρει γεύση. Σερβίρουμε το σολομό φρικασέ πασπαλίζοντας με λίγο σουσάμι.
Συνταγή: ΤΙΜΟΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ
Από το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ