Από το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα
Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα.
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ75 λεπτά
Υλικά
- 5 μέτρια παντζάρια
- 200 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Μερικές κουταλιές ξινομυζήθρα
Για τη σος
- ½ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. ξίδι
- ξύσμα από ½ πορτοκάλι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο τριμμένη
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Πλένουμε καλά τα παντζάρια, τα αλατίζουμε και τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά.
Βήμα 2ο
Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 3ο
Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα χοντροκόβουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα μυρωδικά.
Βήμα 4ο
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά της σος και περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά, γαρνίρουμε με ξινομυζήθρα και σερβίρουμε.