Συνταγή: ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ
Από το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα.
Για τη σος
Πλένουμε καλά τα παντζάρια, τα αλατίζουμε και τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά.
Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα χοντροκόβουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα μυρωδικά.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά της σος και περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά, γαρνίρουμε με ξινομυζήθρα και σερβίρουμε.
Συνταγή: ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ
Από το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ