Το μασάζ προσώπου τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, προσφέρει ένα μίνι -και τελείως ανώδυνο- λίφτινγκ, ενώ μπορεί να μειώσει το πρήξιμο που μπορεί να έχετε στο πρόσωπο κάθε πρωί. Οι ειδικοί προτείνουν να το εντάξετε στη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για 5-10 λεπτά. Εμείς σας έχουμε 3 πανεύκολες τεχνικές μασάζ που μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε μόνες σας στο σπίτι χωρίς να χρειαστεί να κατευθυνθείτε προς το ιατρείο.

Για ανόρθωση

Προετοιμάστε την επιδερμίδα σας εφαρμόζοντας ένα έλαιο προσώπου. Στη συνέχεια, ξεκινώντας από το πηγούνι, τσιμπήστε απαλά ένα τμήμα του δέρματος που υπάρχει εκεί περίπου 2,50 εκατοστών με τον αντίχειρα και τον δείκτη σας. «Ρολάρετε» απαλά τα δυο δάχτυλά σας προς τα πάνω με ανοδική κίνηση, και, στη συνέχεια, τσιμπήστε ένα άλλο σημείο της επιδερμίδας του πηγουνιού, και με ρολαριστές κινήσεις φτάστε μέχρι το αυτί σας. Έπειτα, τσιμπήστε άλλο σημείο του πηγουνιού και ρολαριστά φτάστε μέχρι τον κρόταφο αυτήν τη φορά. Συνεχίστε έτσι μέχρι να καλύψετε όλη τη δεξιά πλευρά του προσώπου κι έπειτα περάστε και στην αριστερή κάνοντας τις ίδιες ακριβώς κινήσεις. Η συγκεκριμένη τεχνική μασάζ «δουλεύει» την περιτονία (fascia) -είναι ένα είδος συνδετικού ιστού, σαν ιστός αράχνης αλλά τρισδιάστατος, που περικλείει όλους τους μυς και κάθε μυϊκή ίνα ξεχωριστά- κι ενεργοποιεί τους μυς που βοηθούν στο να «ανασηκωθεί» το πρόσωπο και να έχετε αυτό το lifting εφέ.

Για τόνωση της επιδερμίδας

Για να τονώσετε την επιδερμίδα σας, καλό είναι να εστιάσετε στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος. Ξεκινώντας από το πηγούνι, «χτυπήστε» απαλά το δέρμα με κινήσεις προς τα πάνω με τα δύο χέρια σας, φτάνοντας ως τα φρύδια. Αυτό το απαλό «χτύπημα» δημιουργεί τριβή και θερμαίνει το δέρμα, υποστηρίζοντας το κολλαγόνο και χαρίζοντας στην επιδερμίδα μια πιο σφριγηλή όψη.

Για μείωση του πρηξίματος

Ξεκινήστε από το ηλιακό πλέγμα (βρίσκεται στο κέντρο του κορμού του σώματος, λίγο πιο πάνω από τον αφαλό) και χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων σας, πιέστε απαλά το δέρμα. Μετακινηθείτε προς τα πάνω προς την κλείδα, μετά στον αυχένα και καταλήξτε στον κροταφικό μυ (βρίσκεται ανάμεσα στο φρύδι και το αυτί). Στη συνέχεια, πηγαίνετε στον κρόταφο, και ξεκινήστε να μετακινείτε τα δάχτυλά σας προς τα κάτω προς τα αυτιά, μετά στον αυχένα, την κλείδα, το ηλιακό πλέγμα και καταλήξτε στις μασχάλες.