Το να γνωρίζετε εάν το δέρμα σας είναι ξηρό, λιπαρό ή αφυδατωμένο μπορεί να αποβεί πολύ χρήσιμο όταν πρόκειται να κάνετε το μακιγιάζ σας. Επίσης, καλό είναι να έχετε κατά νου ότι κάτι που λειτουργεί για έναν τύπο επιδερμίδας, μπορεί να μη λειτουργεί για το δέρμα κάποιου άλλου. Εάν έχετε ξηρή επιδερμίδα, συγκεκριμένα, η χρήση συνθέσεων που είναι αποκλειστικά σχεδιασμένες για εσάς μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν, αλλά υπάρχουν και μερικά ακόμη makeup tips που είναι σωτήρια. Οι makeup artists αποκαλύπτουν τα κόλπα τους παρακάτω, για να κάνετε τέλειο μακιγιάζ, ακόμη κι αν το πρόσωπό σας είναι πολύ ξηρό κι εκπέμπει SOS.

#1 Χρησιμοποιήστε μια κρέμα με βιταμίνη Ε σε ξηρές περιοχές

Αν το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα ξηρό με αποτέλεσμα το μακιγιάζ να «σπάει» και να ξεφλουδίζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, δοκιμάστε να εφαρμόσετε πριν το μακιγιάζ μια κρέμα με έλαιο βιταμίνης Ε σε οποιοδήποτε ξηρό σημείο του προσώπου σας.

#2 Αναμείξτε το έλαιο προσώπου σας με το foundation

Ένα άλλο υπέροχο κόλπο είναι να αναμείξετε μια σταγόνα από το αγαπημένο σας έλαιο προσώπου με το foundation σας για να κάνετε το δέρμα σας πιο λαμπερό και απαλό. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσετε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη ακόμη κι αν είστε βαμμένες.

#3 Εφαρμόστε ένα ενυδατικό primer

Το ενυδατικό primer είναι φανταστικό για την προετοιμασία της επιδερμίδας πριν το μακιγιάζ, ειδικά αν είναι ξηρή. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε μια σταγόνα από την ενυδατική σας κρέμα με το primer σας κατά τους χειμερινούς μήνες, για να δώσετε ένα επιπλέον boost ενυδάτωσης στο δέρμα.

#4 Κάντε layering με τα προϊόντα κάλυψης

Αν θέλετε να έχετε πλήρη κάλυψη, αλλά τα foundations που στοχεύουν σε αυτό, τείνουν να κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται ακόμη πιο ξηρό στο τέλος της μέρας, τότε δοκιμάστε να εφαρμόσετε μια ενυδατική με χρώμα ως primer και μετά να απλώσετε κανονικά το foundation σας.

#5 Ψεκάστε το πρόσωπο με ένα ενυδατικό setting spray

Ένα αναζωογονητικό κι ενυδατικό setting spray είναι ένας εξαιρετικός τρόπος, για να δώσετε στο δέρμα σας ένα επιπλέον boost ενυδάτωσης που θα σας συνοδεύει όλη μέρα.

#6 Προετοιμάστε την επιδερμίδα με μια sheet mask

Οι υφασμάτινες μάσκες προσώπου είναι ιδανικές για την προετοιμασία της επιδερμίδας πριν από το μακιγιάζ, ειδικά εάν έχετε να παρευρεθείτε σε μια ειδική περίσταση. Απλώστε τη στο πρόσωπό σας, αφήστε τη να δράσει για όσα λεπτά αναφέρουν οι οδηγίες κι έπειτα αφαιρέστε τη. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε ένα ήπιο μασάζ στο πρόσωπο και τον λαιμό με την περίσσεια προϊόντος που έχει μείνει μέσα στη συσκευασία της μάσκας, για να ενυδατώσετε ακόμη περισσότερο το δέρμα σας.

#7 Αποφύγετε τα προϊόντα με σιλικόνη

Οι makeup artists τονίζουν να αποφεύγετε τα προϊόντα που αφήνουν ματ φινίρισμα στο πρόσωπο, όπως foundations και primers -ειδικά αυτά που έχουν την ένδειξη “blurring” στη συσκευασία τους. Μπορεί να είναι ιδανικά για όσες έχουν κανονικό ή λιπαρό τύπο δέρματος, αλλά συνήθως δεν ταιριάζουν στις ξηρές επιδερμίδες γιατί μπορεί να δημιουργήσουν μια επιπλέον αίσθηση “τραβήγματος”.