Tα σύγχρονα προβλήματα απαιτούν σύγχρονες λύσεις… Γνωρίζαμε ότι το ChatGPT έχει πτυχία γιατρού και δικηγόρου, αλλά τώρα έχει αναλάβει ρόλο σύμβουλου σχέσης/γάμου!

Το ChatGPT είναι εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence ή AI) που επιτρέπει διάλογο και απαντήσεις. Οι προηγμένες δυνατότητες επεξεργασίας φυσικής γλώσσας, του επιτρέπουν να παράγει συναφείς και συνεκτικές απαντήσεις, καθιστώντας το ένα ισχυρό εργαλείο για την αυτοματοποίηση διαφόρων εργασιών που βασίζονται σε κείμενο. Μπορεί να εξηγήσει ζητήματα κβαντομηχανικής ή να γράψει ποιήματα.

Μάλιστα, πολλά ζευγάρια το χρησιμοποιούν ακόμα και για να επιλύσουν τις διαφωνίες τους.

Ένας χρήστης του Reddit, γνωστός ως «drawss4scoress», μοιράστηκε την εμπειρία του σχετικά με τη φίλη του, η οποία χρησιμοποιεί το ChatGPT για να υποστηρίζει τις θέσεις της σε διαφωνίες τους. Όταν τσακώνονται, αναλύει τα θέματα με τη βοήθεια της AI και επιστρέφει στη συζήτηση χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματα που της προτείνει το chatbot.

Ο χρήστης εκφράζει το παράπονό του ότι αυτός δεν έχει την ευκαιρία να εξηγήσει τη δική του πλευρά, καθώς η σύντροφός του διαμορφώνει τις ερωτήσεις που απευθύνει στο chatbot, οδηγώντας το να συμφωνεί με τη δική της πλευρά της ιστορίας. Αυτή η χρήση του chatbot ως εργαλείο «νίκης» στους τσακωμούς δημιουργεί αισθήματα αδικίας και δυσαρέσκειας.

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί αν η ιστορία είναι αληθινή, αντικατοπτρίζει μια ενδιαφέρουσα πραγματικότητα για τις σχέσεις στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης. Η επικοινωνία στις σχέσεις είναι από τα πιο δύσκολα κομμάτια, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη διαχείριση συγκρούσεων.

Η χρήση των chatbots σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι ένας τρόπος να βρει κανείς υποστήριξη ή να διαχειριστεί τις σκέψεις του, αλλά μπορεί επίσης να υπονομεύσει την αληθινή επικοινωνία και την κατανόηση μεταξύ των συντρόφων, αν δεν χρησιμοποιείται με σωστό τρόπο.

Γι’ αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν και η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προσφέρει συμβουλές, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη αλληλεπίδραση και την πολυπλοκότητα των σχέσεων.

Πάρε το ChatGPT στο γάμο σου…

Το ChatGPT δεν προσφέρεται μόνο για να δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα, αλλά και για να διοργανώνει με επιτυχία γάμους, καθώς μπορεί να φτιάξει τιμολόγια, να συγκρίνει τιμές και να γράψει κείμενα μέσα σε λίγα λεπτά με μηδενικό ή ελάχιστο κόστος.

Το ιερό μυστήριο του γάμου και η τεχνητή νοημοσύνη σίγουρα δεν είναι δύο όροι που θα περιμέναμε να ακούσουμε στην ίδια πρόταση, ωστόσο στο Colorado των ΗΠΑ ένα ζευγάρι αποφάσισε να παντρευτεί και αντί για ιερέα επιστράτευσε το ChatGPT.

Οι Reece Wiench και Deyton Truitt αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης σε μία ιστορική εκκλησία του 1800, μπροστά στην άυλη παρουσία του ChatGPT της OpenAI.