Όλες οι γυναίκες αγαπάμε να γυμνάζουμε πόδια και κοιλιακούς. Παρακάτω λοιπόν θα δούμε 5 ασκήσεις ποδιών τις οποίες μπορούμε να συνδυάσουμε για να κάψουμε θερμίδες και λίπος.

Ασκήσεις που καίνε το λίπος στην κοιλιά και τα πόδια

Δεν χρειάζεται να γραφτείς σε γυμναστήριο για να κερδίσεις ένα σφιχτό σώμα. Μπορείς να χάσεις λίπος από το σπίτι προσαρμόζοντας τη fitness ρουτίνα σου:

ΑΡΣΕΙΣ ΛΕΚΑΝΗΣ

Ξεκινάμε σε ύπτια θέση με τα πόδια λυγισμένα, τα πέλματα στο άνοιγμα της λεκάνης και τη σπονδυλική στήλη σε ουδέτερη θέση. Παίρνουμε μια εισπνοή. Εκπνέουμε φέρνοντας τη λεκάνη σε οπίσθια κλίση (στέλνουμε το ηβικό οστό προς τον αφαλό) και την ανεβάζουμε ψηλά ενεργοποιώντας καλά τους γλουτούς.

Σπόνδυλο σπόνδυλο, ξεκινάμε να κατεβαίνουμε για να έρθουμε στην αρχική μας θέση. Από εκεί, με εκπνοή ξεκολλάμε κεφάλι και ωμοπλάτες από το έδαφος, τραβώντας τον αφαλό προς τα μέσα. Με εισπνοή επανερχόμαστε στην αρχική μας θέση.

Κάνουμε 12-15 επαναλήψεις.

ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ SUMO

Ερχόμαστε σε όρθια θέση με τη σπονδυλική στήλη ευθυγραμμισμένη και το κεφάλι στην προέκτασή της. Ανοίγουμε τα πόδια σε μεγαλύτερο άνοιγμα από αυτό της λεκάνης, οι φτέρνες είναι στην ίδια ευθεία. Τα δάχτυλα των ποδιών κοιτούν προς τα έξω.

Εισπνέουμε και λυγίζουμε τα γόνατα, προσέχοντας να μη γείρουν προς τα μέσα. Κάνουμε πλάγια κάμψη, στέλνοντας τον κορμό προς το πόδι. Εκπνέουμε, επαναφέρουμε τον κορμό και τεντώνουμε τα πόδια επιστρέφοντας στην αρχική θέση.

Επαναλαμβάνουμε 12-15 φορές.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ερχόμαστε σε όρθια θέση με τα πόδια στο άνοιγμα της λεκάνης και τον κορμό ευθυγραμμισμένο. Τα χέρια μπορούν να είναι τεντωμένα μπροστά ή ανοιχτά στο πλάι εάν θέλουμε καλύτερη ισορροπία. Οι ώμοι πίσω και κάτω και το κεφάλι στην προέκταση της σπονδυλικής στήλης.

Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά με εισπνοή, λυγίζουμε τα πόδια σχηματίζοντας ορθή γωνία και στα δύο, ενώ ρίχνουμε λίγο περισσότερο βάρος στο μπροστινό. Η φτέρνα του μπροστινού ποδιού είναι στο έδαφος και του πίσω ανασηκωμένη. Το γόνατο είναι προτιμότερο να μη φεύγει μπροστά από την ευθεία των δαχτύλων του ποδιού. Στρίβουμε τον κορμό προς το μπροστινό πόδι με εκπνοή.

Εισπνέουμε και επαναφέρουμε τον κορμό στην ευθεία και το μπροστινό πόδι στην αρχική του θέση.

Επαναλαμβάνουμε 10-12 φορές στο κάθε πόδι.

ΠΛΑΓΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στεκόμαστε όρθιοι με τα πόδια ανοιχτά λίγο πιο πλατιά από το πλάτος των ώμων, με τα δάχτυλα των ποδιών ελαφρώς στραμμένα προς τα έξω. Εισπνέουμε και μεταφέρουμε το βάρος μας αργά προς το ένα πόδι, λυγίζοντας το γόνατο, ενώ το άλλο πόδι παραμένει τεντωμένο. Προσέχουμε να κρατάμε τα ισχία χαμηλωμένα.

Στρίβουμε τον κορμό προς το λυγισμένο πόδι με εκπνοή, κατόπιν τον επαναφέρουμε στην ευθεία και πιέζουμε το λυγισμένο πόδι για να επιστρέψουμε στην αρχική θέση και να επαναλάβουμε την Κάνουμε 10-12 επαναλήψεις για κάθε πλευρά.

ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΟΡΘΙΑ ΘΕΣΗ

Ξεκινάμε όρθιοι με τα πόδια μαζί και τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Διατηρούμε τον κορμό μας ενεργοποιημένο. Εισπνέουμε και σηκώνουμε αργά το ένα πόδι στο πλάι, χαμηλώνοντας τον κορμό προς το έδαφος. Όσο το πόδι είναι στον αέρα, δοκιμάζουμε να κάνουμε πλάγια κάμψη του κορμού προς την πλευρά του ποδιού που βρίσκεται στον αέρα, φέρνοντας παράλληλα το πόδι λυγισμένο προς τον κορμό μας με εκπνοή.

Εισπνέουμε και φέρνουμε αργά πόδι και κορμό στην αρχική τους θέση.

Κάνουμε 12-15 επαναλήψεις για κάθε πόδι.