Μόλις αποκτήσατε το αγαπημένο σας κούρεμα, οι εβδομάδες περνάνε και αρχίζετε να παρατηρείτε πως η εικόνα του αλλάζει. Τι μπορεί να φταίει; Ίσως τα μαλλιά σας να χρειάζονται τριμάρισμα. Πώς θα επιβεβαιώσετε αυτή την υποψία; Υπάρχουν 3 σημάδια που θα σας το μαρτυρήσουν!

#1 Δε μακραίνουν τα μαλλιά σας

Αν παρατηρείτε πως τα μαλλιά σας δε μακραίνουν όσοι μήνες κι αν περάσουν, τότε μάλλον υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό. Αν δηλαδή περιποιείστε το τριχωτό της κεφαλής σας και τα μαλλιά είναι υγιή στην ρίζα, αλλά δε βλέπετε πραγματικό μήκος προς τα κάτω, στις άκρες, τότε μάλλον αυτός είναι ο τρόπος τους να σας «πουν» πως χρειάζονται τριμάρισμα. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα έλαιο μαλλιών για να θρέψετε τις άκρες σας. Ωστόσο, αν δείτε πως δεν υπάρχει πραγματικό αποτέλεσμα και τα μαλλιά σας εξακολουθούν να μη μακραίνουν, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να καθίσετε στην καρέκλα του κομμωτηρίου. Ένα τριμάρισμα θα τις «σώσει».

#2 Χρησιμοποιείτε θερμότητα πάνω από μία φορά την εβδομάδα

Δεν είναι μυστικό ότι το συχνό θερμικό styling οδηγεί σε ξηρότητα και θαμπάδα. Εάν χρησιμοποιείτε το εργαλείο για τις μπούκλες ή το ίσιωμα ή ακόμη και το πιστολάκι σας πάνω από μία φορά την εβδομάδα -ειδικά από τη μέρα που κάνατε το κούρεμά σας και μετά-, τότε μάλλον η τρίχα έχει ταλαιπωρηθεί κι ένα τριμάρισμα θα της κάνει καλό. Ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν πως μια φορά μπορεί να είναι αρκετή για να καταστρέψει τις άκρες των μαλλιών σας. Εάν χρησιμοποιήσατε κάποιο θερμικό εργαλείο πιο «επιθετικά» έστω και μόνο μία φορά από το τελευταίο σας κούρεμα, δηλαδή είτε πολύ κοντά στα μαλλιά είτε δεν εφαρμόσατε προηγουμένως θερμοπροστατευτικό προϊόν, τότε η ζημιά είναι δεδομένη. Φροντίστε, λοιπόν, να χρησιμοποιείτε τα εργαλεία styling με θερμότητα με φειδώ και να προσπαθείτε να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά.

#3 Το μήκος μετράει

Το πόσο συχνά πρέπει να κάνετε τριμάρισμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μήκος των μαλλιών σας. Τα μακρύτερα μήκη (ειδικά στα φυσικά σγουρά μαλλιά) τείνουν να «κλέβουν» και να μη σας δείχνουν εύκολα πως τα μαλλιά σας έχουν μακρύνει, καθώς είναι πιο δύσκολο να το καταλάβετε όταν κάθε τρίχα πηγαίνει προς διαφορετική κατεύθυνση -σε αυτήν την περίπτωση, καλό είναι να συμβουλεύεστε τον κομμωτή σας για το αν χρειάζεστε τριμάρισμα. Ωστόσο, εάν έχετε πιο κοντά μαλλιά -σκεφτείτε τα pixies, bob haircuts, lobs, κ.λπ.- θα πρέπει να κάνετε ένα τριμάρισμα κάθε τέσσερις εβδομάδες για να έχετε ένα ομοιόμορφο look. Και αν έχετε φιλαριστά μαλλιά με curtain bangs ή τούφες που πλαισιώνουν το πρόσωπο, καλό είναι να τριμάρετε πολύ συχνά τα μαλλιά σας, για να διατηρήσετε το στιλ τους σαν καινούριο.