Οι σπόροι κολοκύθας είναι ένα δημοφιλές και αγαπητό σνακ για μικρούς και μεγάλους. Αδιαμφισβήτητα, το φθινόπωρο είναι η εποχή τους, γι’ αυτό και αξίζει να το εκμεταλλευτείτε. Επιπλέον, μαζί με τη νοστιμιά τους, προσφέρουν διατροφικά δώρα που μακροπρόθεσμα μπορεί να βελτιώσουν συνολικά την υγεία σας, ξεκινώντας από την ανοσία του οργανισμού.

Πώς μας ωφελούν οι σπόροι κολοκύθας; 

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Ο ψευδάργυρος αποτελεί βασικό συστατικό των σπόρων κολοκύθας. Χρειαζόμαστε τον ψευδάργυρο για να διατηρήσουμε την φυσική άμυνα του οργανισμού σε υψηλά επίπεδα, κρατώντας μακριά τις φθινοπωρινές ιώσεις και το κρυολόγημα. Επιπλέον, η πρωτεΐνη και το μαγνήσιό που περιέχουν, ανατροφοδοτούν τα επίπεδα της ενέργειας του σώματος.

Ταυτόχρονα, ο ψευδάργυρος είναι νευραλγικός για την κινητικότητα του σπέρματος, ενώ σύμφωνα με έρευνα φαίνεται να υποστηρίζει και την υγεία του προστάτη, ενισχύοντας τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα

Ως μία καλή πηγή διαιτητικών ινών, οι σπόροι κολοκύθας προάγουν την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου, αποτελώντας την ιδανική προσθήκη σε γεύματα και σνακ, όπως οι σαλάτες.

Χαρίζουν καλύτερο και πιο ήρεμο ύπνο

Λίγοι σπόροι κολοκύθας πριν τον ύπνο θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα και πιο ήρεμα.

Αυτό διότι αποτελούν μια εξαιρετική πηγή τρυπτοφάνης, ενός αμινοξέος που συμβάλλει στην παραγωγή σεροτονίνης και μελατονίνης, σύμφωνα με έρευνα.

Μπορείτε να τους ενσωματώσετε εύκολα στην διατροφή σας και θα ενθουσιαστείτε με το twist που θα προσθέσουν στις γεύσεις σας. Μπορείτε να τους πασπαλίσετε πάνω από σαλάτες, να τους ανακατέψετε σε smoothies, να τους ρίξετε σε βελουτέ σούπες, να τους προσθέσετε σε γιαούρτι με φρούτα ή να τους συνδυάσετε με μπαχαρικά για κάποιο ψητό κρέας.