Εάν σκέφτεστε να ανανεώσετε το κούρεμά σας για το φθινόπωρο και τον χειμώνα, σκεφτείτε μήπως δοκιμάσετε ένα ρετρό haircut. Μιλάμε φυσικά για το doll bob που είναι το «αδερφάκι» του Old Hollywood bob, και το είδαμε ήδη στη Lily Collins στο Emily in Paris και στο μοντέλο και ηθοποιό Jung Ho-yeon. Το doll bob φέρνει μια vintage ατμόσφαιρα στα μαλλιά σας αλλά με ένα μοντέρνο twist, συνδυάζοντας την κλασική κομψότητα με τις σύγχρονες πινελιές.

Το μήκος του συγκεκριμένου κουρέματος φτάνει περίπου μέχρι το πηγούνι με τις άκρες να γυρίζουν ελαφρώς προς τα μέσα δημιουργώντας μια εκλεπτυσμένη αλλά διασκεδαστική και νεανική εμφάνιση σε όποια γυναίκα το υιοθετεί, σαν να μοιάζετε με κούκλα, εξού και το doll στον όρο της τάσης.

View this post on Instagram

A post shared by Lily Collins (@lilyjcollins)

Το doll bob είναι ευέλικτο και ταιριάζει σε όλα τα σχήματα προσώπου, τους τύπους και τις υφές μαλλιών -συγκεκριμένα λειτουργεί τέλεια σε οβάλ πρόσωπα, σε σχήμα καρδιάς και στα τετράγωνα, καθώς οι άκρες του δημιουργούν μια ισορροπία και κολακεύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Επίσης, οι ειδικοί προσθέτουν ότι το μακρύτερο μήκος του doll bob μπορεί να ταιριάξει σούπερ σε πιο στρογγυλά σχήματα.

Πώς θα το ζητήσετε στο κομμωτήριο

Αν θέλετε να υιοθετήσετε κι εσείς το doll bob, ζητήστε από τον κομμωτή σας ένα bob κούρεμα που θα φτάνει μέχρι το πηγούνι με διακριτικές, στρογγυλεμένες άκρες που θα πηγαίνουν ελαφρώς προς τα μέσα για να πλαισιώσουν το πρόσωπό σας. Τονίστε, επίσης, ότι θέλετε όγκο και κίνηση, για μια πιο θηλυκή εμφάνιση, όπως προτείνουν οι hairstylists.

Styling tips

Για να κάνετε styling σ’ ένα doll bob, εφαρμόστε μους για όγκο σε βρεγμένα μαλλιά και στεγνώστε τα με πιστολάκι και μια στρογγυλή βούρτσα για να γυρίσετε τις άκρες προς τα μέσα. Για να δημιουργήσετε υφή στα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο για μπούκλες 2,5 περίπου εκατοστών, για να κάνετε απαλούς κυματισμούς αν θέλετε. Για πιο λείο φινίρισμα, όμως, ισιώστε τα μαλλιά σας με ένα ειδικό εργαλείο για ίσιωμα και μετά χρησιμοποιώντας το ίδιο εργαλείο γυρίστε επίσης τις άκρες ελαφρώς προς τα μέσα, για να πετύχετε αυτήν τη χαρακτηριστική καμπύλη του doll bob -και στις δυο περιπτώσεις, μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν στα μαλλιά σας. Ολοκληρώστε το styling με ένα λεπτόρρευστο σπρέι για υφή (texturizing spray) και λακ μαλλιών για δυνατό κράτημα. Και να θυμάστε το εξής: μην υπερβάλλετε, όσο περισσότερο όγκο δημιουργείτε σε αυτό το bob, τόσο πιο παλιακό θα δείχνει.