Διανύοντας το φθινόπωρο, βλέπουμε πως η χρωματική παλέτα στα μανικιούρ είναι πιο ζεστή, γλυκιά και με γήινες αποχρώσεις. Σε αυτήν ανήκουν και τα καφέ νύχια, που πλέον κερδίζουν έδαφος μεταξύ των πολυάριθμων nail trends και θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας από εδώ και στο εξής. Ταιριάζουν με κάθε outftit, είναι κομψά και οι nail artists λένε πως είναι το απόλυτο φθινοπωρινό χρώμα για το 2024.

Πώς θα βρείτε τον τέλειο τόνο του καφέ

Τα καφέ νύχια έρχονται σε μια μεγάλη γκάμα αποχρώσεων, που κυμαίνονται από το πολύ απαλό καφέ έως το πολύ σκούρο που θυμίζει τον εσπρέσο. Τα μανικιούρ σε καφέ τόνους ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στη δεκαετία του ’90, ενώ φέτος κάνουν ένα δυναμικό comeback για να μας χαρίσουν chic εμφανίσεις. Σύμφωνα με τη διάσημη nail artist, Deborah Lippmann, τα καφέ νύχια αποτελούν μια προέκταση των “bronzy, glowy looks” και των μινιμαλιστικών τάσεων στο μακιγιάζ που βλέπουμε παντού αυτήν τη στιγμή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όταν προσπαθείτε να βρείτε τη σωστή απόχρωση του καφέ, οι ειδικοί προτείνουν να λάβετε υπόψη τον τόνο του δέρματός σας και μετά να επιλέξετε το ιδανικό για εσάς βερνίκι νυχιών. Όπως δοκιμάζετε τα ρούχα που σας αρέσουν πριν τα αγοράσετε, κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να κάνετε και με το χρώμα που θα διαλέξετε για το μανικιούρ σας -πειραματιστείτε, δοκιμάστε διάφορους τόνους μέχρι να καταλήξετε στον κατάλληλο για εσάς.

Ένα tip για να βρείτε την τέλεια απόχρωση nude και καφέ είναι να κοιτάξετε τα πετσάκια σας. Εάν το χρώμα του βερνικιού δεν ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σας, τότε τα πετσάκια σας θα δείχνουν πιο κοκκινωπά ή και βρώμικα. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να έχετε υπόψη πως τα χρώματα με ψυχρούς υποτόνους κολακεύουν τις ψυχρές επιδερμίδες και αυτά με ζεστούς υποτόνους «ματσάρουν» καλύτερα με δέρματα πιο θερμά. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να συμβουλευτείτε τη μανικιουρίστ σας, που θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή καφέ απόχρωσης.

Τα brown nail designs που θα σας εμπνεύσουν

Αν βρήκατε, λοιπόν, τον τέλειο για εσάς τόνο του καφέ, αλλά δεν μπορείτε να αποφασίσετε για το σχέδιο, μπορείτε να αντλήσετε έμπνευση από τα παρακάτω υπέροχα nail designs και να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας καφέ μανικιούρ.