Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι μια από τις προτεραιότητες της Ashley Graham εδώ και χρόνια. Αλλά τώρα πια, που το μοντέλο κι επιχειρηματίας είναι και μαμά τριών παιδιών, το κομμάτι αυτό, στην πράξη, είναι λίγο διαφορετικό. Συγκεκριμένα, έχει αλλάξει όλη της η νοοτροπία για τη φυσική κατάσταση και ο τρόπος που επιλέγει να ασκείται. Με ποιον τρόπο; Ας δούμε παρακάτω όλες τις fitness συνήθειες του μοντέλου…

Αφουγκράζεται τις ανάγκες του σώματός της

Η Ashley Graham εμφανίζεται στο γυμναστήριο έχοντας δύο πράγματα στο μυαλό της: τις μακροπρόθεσμες επιθυμίες της και τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες της. Μερικές φορές ξεπερνά τα αθλητικά της όρια και άλλες φορές εστιάζει στην αποκατάσταση του σώματός της.

«Το γυμναστήριο είναι ένας χώρος όπου μπορώ να έρθω και υποσχεθώ στον εαυτό μου ότι σήμερα θα σηκώσω πολλά βάρη. Αλλά σήμερα το πρωί είδα την προπονήτριά μου και της είπα ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με το γόνατό μου. Δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά νιώθω ένα τράβηγμα. Κι έτσι απλά χρησιμοποίησε το foam roller και του έκανε μασάζ γιατί αυτό χρειαζόμουν» αναφέρει το διάσημο μοντέλο.

Η Ashley Graham είναι ευέλικτη με τη γυμναστική

Η Ashley Graham βάζει τη γυμναστική της σε όποια στιγμή της μέρας μπορεί, ανάλογα με το πρόγραμμά της και τη διάθεσή της. «Υπήρχαν εβδομάδες όπου έβαζα τη γυμναστική πολύ πρωινές ώρες πριν καν ξυπνήσουν όλοι στο σπίτι, ενώ υπάρχουν φορές που ασκούμαι αργά το απόγευμα όπου όλοι είναι στο γυμναστήριο και γυμνάζονται» μοιράζεται η ίδια.

Κάνει focus στη διασκέδαση

Η Ashley Graham σκέφτεται λιγότερο την παραδοσιακή «γυμναστική» και περισσότερο την κίνηση και το παιχνίδι. Όταν τα παιδιά της είναι στο γυμναστήριο μαζί της, θα παίξουν με μια μπάλα ή θα σηκώσουν τα δικά τους βάρη 2 κιλών ενώ η ίδια θα σηκώσει βαρύτερα. Η άσκηση με το παιχνίδι όμως δεν τελειώνουν εδώ.

Πρόσφατα, η Ashley Graham και η προπονήτριά της εμπνεύστηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και χρησιμοποίησαν το Meta AI για να φτιάξουν έναν αγώνα σκυταλοδρομίας φυσικής κατάστασης που έμοιαζε με καλοκαιρινούς αγώνες.

Στο βίντεο του Instagram που δημοσίευσε το μοντέλο, θα δείτε πώς η AI δημιούργησε δραστηριότητες και κανόνες που έβαλαν την Ashley Graham και τη γυμνάστριά της να διαγωνιστούν μεταξύ τους.

Προσπαθεί να είναι δημιουργική

Η Ashley Graham και η προπονήτριά της θέλουν να σκέφτονται έξω από το κουτί (ή το γυμναστήριο!). Για τον αγώνα σκυταλοδρομίας, δεν επικεντρώθηκαν μόνο στα βάρη, αλλά και σε άλλο εξοπλισμό γυμναστικής. Είπαν στο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης ποιους πόρους είχαν στη διάθεσή τους (όπως η πισίνα) και τα αξιοποίησαν.

«Χρησιμοποιήσαμε κυριολεκτικά τα πράγματα που υπήρχαν στην αυλή μου με τα οποία έπαιζαν τα παιδιά μου. Ήταν τόσο διασκεδαστικό. Γιατί κέρδισα.» λέει αστειευόμενο το μοντέλο.

Το να είστε δημιουργικοί στην προπόνησή σας έχει επίσης οφέλη για την υγεία. Η ενσωμάτωση διαφόρων αντικειμένων μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το κίνητρο για να κινείστε πιο συχνά, ακόμη και να κάνετε τις προπονήσεις σας πιο αποτελεσματικές.

Η ποικιλία, η καινοτομία και η διασκέδαση μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε την προπόνηση με την αυτή καθ’ αυτή έννοια και να δείτε την άθληση σαν παιχνίδι.

Η ενδυνάμωση είναι το Α και το Ω για την Ashley Graham

Το χτίσιμο και η διατήρηση των μυών είναι ένα από τα καλύτερα προληπτικά μέτρα υγείας που μπορεί να λάβει ένα άτομο για μια υγιή γήρανση. Αυτή η θεωρία αποτελεί προτεραιότητα στο μυαλό της Ashley Graham καθώς κάνει τις επαναλήψεις της.

«Έχω δει τόσους πολλούς ανθρώπους στα 70 τους που είχαν τόση ατροφία στο σώμα τους. Μπορεί να διανύω τη δεκαετία των 30, αλλά πρόκειται για μια κατάσταση που γνωρίζω και θέλω να είμαι όσο το δυνατόν πιο υγιής για όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό» αποκαλύπτει η ίδια.