Οι γλουτοί εµπλέκονται στις περισσότερες από τις απλές καθηµερινές µας κινήσεις, όπως το περπάτηµα, το ανέβασµα της σκάλας, το να µπούµε και να βγούµε από το αυτοκίνητο κ.λπ. Οι γλουτιαίοι µύες συµβάλλουν επίσης στο να διατηρούµε τη λεκάνη µας ευθυγραµµισµένη µε τη σπονδυλική µας στήλη, για να έχουµε τη βέλτιστη στάση σώµατος όλη µέρα, κάθε µέρα. Στα συν ας προσθέσουµε το γεγονός ότι όσο πιο δυνατοί είναι τόσο πιο πολύ βοηθούν το σώµα να καίει περισσότερες θερµίδες. Πώς γυµνάζουµε αυτό το σηµείο-ατού της γυναικείας εµφάνισης;

Σφιχτοί και σέξι γλουτοί

#1 Στεκόμαστε όρθιες με τα πόδια ανοιχτά στο ύψος των ώμων. Φέρνουμε τα χέρια μπροστά από
το στήθος και ενώνουμε τις παλάμες ή τα ακουμπάμε σε μια ανθεκτική επιφάνεια για μεγαλύτερη ισορροπία.

#2  Επεκτείνουμε αργά το ένα πόδι προς τα πίσω σφίγγοντας τους μυς των γλουτών και μένουμε για λίγο σε αυτήν τη στάση προτού επανέλθουμε στην αρχική μας θέση.

#3 Κάνουμε 10-15 επαναλήψεις και συνεχίζουμε με το άλλο πόδι.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε

Γέφυρα

Για να ενισχύσετε τους μυς της πλάτης και να μειώσετε τον πόνο τονώνοντας παράλληλα τους γοφούς σας:

  • Χρησιμοποιήστε ένα στρώμα γυμναστικής ή μια άλλη άνετη επιφάνεια και ξαπλώστε ανάσκελα. Τα χέρια σας πρέπει να είναι στο πάτωμα δίπλα στο σώμα σας.
  • Λυγίστε τα γόνατά σας και τοποθετήστε τις πατούσες σας σταθερά στο πάτωμα.
  • Σηκώστε τους γοφούς σας μέχρι το σώμα σας να είναι ίσιο, από τους ώμους και την πλάτη μέχρι τα γόνατά σας. Υποστηρίξτε το βάρος σας με τα χέρια σας.
  • Το μυστικό αυτής της άσκησης είναι να πιέζετε τους γλουτούς και τον πυρήνα σας για καλύτερη αντίσταση.

Επεκτάσεις ισχίου

Ακριβώς όπως με τη γέφυρα γλουτών, για αυτήν την άσκηση, θα χρειαστείτε ένα στρωματάκι γυμναστικής ή μια άλλη άνετη επιφάνεια. Οι επεκτάσεις ισχίου θα σας βοηθήσουν να δυναμώσετε τους γλουτούς σας, καθώς και να δουλέψετε όλες τις μυϊκές ομάδες στον πυρήνα σας:

  • Καθίστε στα τέσσερα με τα χέρια σας στο πάτωμα και την πλάτη σας σε ευθεία γραμμή.
  • Σηκώστε και ισιώστε αργά το ένα πόδι πίσω σας και αν μπορείτε, σηκώστε το λίγο ψηλότερα. Ελέγξτε την κίνησή σας.
  • Προσπαθήστε να σηκώσετε το πόδι σας όσο πιο ψηλά γίνεται. Κρατήστε το πόδι σας τεντωμένο για λίγο και μετά επιστρέψτε το γόνατό σας στο πάτωμα.
  • Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.