Υπάρχουν διάφορες αιτίες που μπορεί να πυροδοτήσουν την ακμή στην πλάτη – μία από αυτές ενδέχεται να είναι και η αγαπημένη σας γιόγκα, ή πιο σωστά, το στρώμα που χρησιμοποιείτε. Γιατί συμβαίνει αυτό, πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε και, κυρίως, να το αποφύγετε; Βρείτε τις απαντήσεις αμέσως πιο κάτω.

Στρώματα γυμναστικής και ακμή στην πλάτη

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα στρώματα γυμναστικής, και της γιόγκα στην προκειμένη περίπτωση, συγκεντρώνουν ιδρώτα, μικρόβια και βακτήρια μετά από κάθε χρήση τους. Όλα αυτά με τη σειρά τους μεταφέρονται στην επιδερμίδα σας κάθε φορά που ξαπλώνετε πάνω τους για να κάνετε την αγαπημένη σας γυμναστική. Συγκεκριμένα, εισχωρούν στους πόρους σας, γεγονός που μπορεί να τους φράξει και να προκαλέσει φλεγμονή. Τελικά, καταλήγετε με σπυράκια και ακμή στην πλάτη (backne).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alo (@alo)

Το πιο εύκολο DIY καθαριστικό για το yoga mat σας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης της ακμής στο σώμα και την πλάτη, αλλά ένα από τα καλύτερα προληπτικά βήματα είναι να φροντίσετε να καθαρίζετε το χαλάκι σας μετά από κάθε προπόνησή σας. Μπορεί να μην είναι εμφανώς βρώμικο, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχουν μικρόβια στην επιφάνειά του που θα ερεθίσουν την επιδερμίδα σας με την πάροδο του χρόνου. Γι’ αυτόν τον λόγο, σας έχουμε το τέλειο DIY καθαριστικό στρώματος που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι.

Υλικά:

  • 1 φλ. ισοπροπυλική αλκοόλη (isopropyl alcohol) -το 90 έως 99% είναι το ιδανικό και μπορείτε να τη βρείτε σε κάποιο φαρμακείο
  • ½ φλ. τζελ αλόης
  • 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου (tea tree oil)

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Μεταφέρετέ το έπειτα σε ένα βαποριζατέρ και ψεκάστε μια γενναιόδωρη ποσότητα πάνω στο στρώμα γιόγκα σας. Στη συνέχεια, σκουπίστε το στρώμα με μια επαναχρησιμοποιούμενη βαμβακερή πετσέτα και αφήστε το να στεγνώσει τελείως πριν το τυλίξετε. Εάν σας περίσσεψε υγρό, μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε κάποιον σκιερό και δροσερό χώρο, για να το χρησιμοποιήσετε ξανά μετά την επόμενη συνεδρία γιόγκα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alo Yoga (@aloyoga)