Τα σαμπουάν, τα conditioners και οι μάσκες μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν στο να αποκτήσετε υγιή και δυνατά μαλλιά, όμως από μόνα τους συχνά δεν αρκούν. Η διατροφή είναι «υπεύθυνη» για τα δομικά στοιχεία που συνθέτουν την τρίχα, η οποία αποτελείται από μια πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη, και η πρώτη ύλη που απαιτείται για την ανάπτυξη και την υγεία των μαλλιών προέρχεται από τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες. Χωρίς επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης, τα μαλλιά δεν μπορούν να είναι υγιή, λαμπερά και δυνατά.

Ποιες είναι αυτές οι σούπερ τροφές που αγαπούν τα μαλλιά σας; Ανακαλύψτε τες παρακάτω!

Αβοκάντο

Τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά, όπως το αβοκάντο, είναι απαραίτητες για την υγεία των μαλλιών -τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στη θρέψη των τριχοθυλακίων. Τα αβοκάντο και τα αμύγδαλα είναι επίσης ιδιαίτερα πλούσια και σε βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό συστατικό, που θρέφει τόσο τα μαλλιά όσο και το τριχωτό της κεφαλής.

Κολοκυθόσποροι

Οι σπόροι κολοκύθας είναι πλούσιοι σε ψευδάργυρο, ο οποίος δεν είναι μόνο σημαντικός για την υγεία του ανοσοποιητικού μας, αλλά βοηθά και στην πρόληψη της τριχόπτωσης.

Παπάγια

Η παπάγια διαθέτει υψηλά επίπεδα βιταμίνης C (τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ και άλλα εσπεριδοειδή είναι επίσης καλές πηγές αυτής της βιταμίνης). Η βιταμίνη C είναι ιδανική για την ανάπτυξη των μαλλιών, γιατί προστατεύει και διατηρεί τα αποθέματα κολλαγόνου, το οποίο κάνει πιο δυνατή την τρίχα.

Μπρόκολο

Ανάμεσα στους λόγους που τα μαλλιά γίνονται αδύναμα, αραιά ή εύθραυστα είναι και τα χαμηλά επίπεδα φυλλικού οξέος. Το μπρόκολο είναι μια τροφή πλούσια σε φυλλικό οξύ που αξίζει να εντάξετε στο διατροφολόγιό σας, μαζί με τα περισσότερα σταυρανθή λαχανικά όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι κ.α..

(Bone Broth) Ζωμός από κόκκαλα

Ο ζωμός από κόκκαλα (π.χ. από το κοτόπουλο) είναι ένας από τους καλύτερους «προμηθευτές» κολλαγόνου, το οποίο δίνει στα μαλλιά τη δύναμή τους και προστατεύει τους δεσμούς της τρίχας. Το σώμα μας παράγει κολλαγόνο με φυσικό τρόπο. Ωστόσο, αυτό αρχίζει να μειώνεται καθώς μεγαλώνουμε, οπότε με τον συγκεκριμένο ζωμό αναπληρώνεται και συμβάλλει με τη σειρά του στην υγεία των μαλλιών.

Καρότο

Τα καρότα μπορούν να κάνουν τα μαλλιά σας ορατά πιο πυκνά, δυνατά και λαμπερά. Αυτό οφείλεται στα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα βιταμίνης Α που περιέχουν. Τα καρότα συνδυάζονται εύκολα με πολλά γεύματα ή σαλάτες και αποτελούν ένα γρήγορο, απλό βήμα για να αποκτήσετε τα υγιή μαλλιά των ονείρων σας!

Γλυκοπατάτα

Οι γλυκοπατάτες περιέχουν υψηλά επίπεδα βήτα-καροτίνης, την οποία το σώμα μετατρέπει σε βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α βοηθά το τριχωτό της κεφαλής να εκκρίνει σμήγμα διατηρώντας έτσι τα μαλλιά δυνατά κι ενυδατωμένα, ενώ ταυτόχρονα μειώνει και το «σπάσιμο» της τρίχας.