Εάν έχετε φυσικά σγουρά μαλλιά και ταλαιπωρείστε κάθε φορά με το styling, το TikTok έρχεται να σας δώσει τη λύση με ένα viral hack που θα σας «σώσει». Ο λόγος για τη “The bowl method”, που συγκεντρώνει εκατομμύρια προβολές στη διάσημη πλατφόρμα και υπόσχεται να μεταμορφώσει τις μπούκλες σας προς το καλύτερο. Πώς θα την εφαρμόσετε; Ακολουθήστε τα παρακάτω εύκολα βήματα και αποκτήστε το ομορφότερο curly look.

Τα απαραίτητα βήματα

  • Ξεκινήστε με λούσιμο, καθώς η μέθοδος απαιτεί φρεσκολουσμένα μαλλιά.
  • Χτενίστε μαλλιά σας και στη συνέχεια γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με νερό.
  • Στη συνέχεια, απλώστε στα βρεγμένα μαλλιά σας μια γενναιόδωρη ποσότητα leave-in conditioner και μια κρέμα styling για μπούκλες (ναι, παραλείψτε το στέγνωμα με πετσέτα).
  • Βουτήξτε τα μαλλιά σας στο νερό για ένα ή δύο δευτερόλεπτα.
  • Βγάλτε τα μαλλιά σας από το μπολ τόσο όσο χρειάζεται ώστε να αιωρούνται πάνω από το νερό. Στη συνέχεια «τσαλακώστε» απαλά τα μαλλιά σας από την άκρη προς την ρίζα, σαν να τσαλακώνετε ένα κομμάτι χαρτί -με αυτόν τον τρόπο θα τονίσετε τις φυσικές μπούκλες σας. Αφήστε το περίσσιο νερό να πέφτει στο μπολ. Επαναλάβετε αυτήν την κίνηση όσες φορές θέλετε.
  • Μόλις τελειώσετε, μπορείτε είτε να αφήσετε τα μαλλιά σας όπως είναι είτε να εφαρμόσετε ένα ακόμα προϊόν styling όπως gel ή αφρό για μπούκλες.
  • Έπειτα, τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα από μικροίνες  για 15 έως 20 λεπτά και στη συνέχεια στεγνώστε τα με ένα πιστολάκι με φυσούνα. Και τα δύο αυτά βήματα είναι προαιρετικά, αλλά επιταχύνουν τη διαδικασία στεγνώματος σε σύγκριση με το να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά.
  • Εάν διαπιστώσετε πως τα μαλλιά σας “κολλάνε” κάπως μετά το στέγνωμα εξαιτίας των προϊόντων styling που εφαρμόσατε προηγουμένως, μπορείτε να διορθώσετε την κατάσταση απλώνοντας ένα έλαιο μαλλιών το οποίο θα δουλέψετε με τα δάχτυλά σας.

Γιατί να εφαρμόσετε τη “The bowl method”

Η μέθοδος αυτή είναι ιδανική, επειδή επιτρέπει στο leave-in conditioner και την κρέμα για μπούκλες να κατανέμονται ομοιόμορφα στα μαλλιά σας και να απορροφώνται τέλεια από την τρίχα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ορισμένα σγουρά μαλλιά δυσκολεύονται να ενυδατωθούν, οπότε βυθίζοντάς τα στο νερό μετά το λούσιμο και την εφαρμογή των προϊόντων και αφήνοντάς τα εκεί για μερικά δευτερόλεπτα τούς δίνετε ένα μεγάλο boost ενυδάτωσης, που ενδεχομένως να μην έπαιρναν με ένα παραδοσιακό λούσιμο.

Σε ποιους τύπους μαλλιών απευθύνεται η μέθοδος

Η “The bowl method” δεν πρόκειται να λειτουργήσει για κάθε τύπο μαλλιών με τον ίδιο τρόπο. Αποδίδει καλύτερα σε μαλλιά με χαμηλό πορώδες τα οποία δυσκολεύονται να ενυδατωθούν και να απορροφήσουν τα προϊόντα μαλλιών. Εάν από την άλλη τα μαλλιά σας έχουν υψηλό πορώδες, αυτή η μέθοδος μπορεί να μην είναι επαρκής, καθώς μπορεί να χρειάζεστε περισσότερο leave-in και κρέμα για μπούκλες, για να «σφραγίσετε» την υγρασία στην τρίχα.

Κι αν δεν έχετε χρόνο για να δοκιμάσετε τη “The bowl method”

Μετά το λούσιμο και αφού εφαρμόσετε το conditioner, ξεκινήστε να ξεπλένετε τα μαλλιά σας με νερό σιγά σιγά μέχρι να μείνει περίπου το 5% του προϊόντος στα μαλλιά σας. Δημιουργήστε μια μεγάλη χούφτα με τις δυο παλάμες σας, βάλτε μέσα της λίγο νερό και αρχίστε να «τσαλακώνετε» τα μαλλιά όπως περιγράψαμε παραπάνω, μια τεχνική γνωστή ως “squish to condish”.

Αυτή η μέθοδος είναι παρόμοια με τη “The bowl method”, καθώς προσθέτει πολλή ενυδάτωση στα μαλλιά, κατανέμει ομοιόμορφα το conditioner, και το αφήνει να λειτουργήσει ως leave-in όσο εσείς «τσαλακώνετε» τα μαλλιά σας. Αφού στεγνώσετε τις μπούκλες σας, εφαρμόστε ένα πολυχρηστικό έλαιο μαλλιών, που θα δώσει λάμψη, θα «σφραγίσει» την ενυδάτωση και θα προστατέψει τα μαλλιά από τη θερμότητα.