Oatmeal με καρύδα και μάνγκο
Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα ανανεώσει το αγαπημένο σου πρωινό με βρώμη, το δημοφιλές oatmeal, δίνοντάς του ένα εξωτικό twist.
ΜΕΡΙΔΕΣ1
ΘΕΡΜΙΔΕΣ367
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ5 λεπτά
Υλικά
- 1 φλιτζάνι γάλα βρώμης χωρίς ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι βρώμη ολικής άλεσης
- ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη καρύδα χωρίς ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- ¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ φλιτζάνι ώριμο μάνγκο κομμένο σε κύβους, φρέσκο ή κατεψυγμένο
- ½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι chia
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Βράζετε το γάλα βρώμης σε μια μικρή κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά. Μειώστε σιγά - σιγά σε μέτρια θερμότητα. Προσθέστε τη βρώμη και το αλάτι. Μαγειρέψτε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν σε μια ωραία και πηχτή κρέμα. Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε κατά διαστήματα. Θα χρειαστείτε 2 με 3 λεπτά.
Βήμα 2ο
Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και ανακατέψτε με το 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού καρύδα, το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου και τη βανίλια. Μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος Συμπληρώστε με μάνγκο, το υπόλοιπο 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού καρύδα και σπόρους chia.