Αν θέλετε πιο μακριές και «πλούσιες» βλεφαρίδες χωρίς να χρειάζεται να εφαρμόσετε πολλές στρώσεις μάσκαρα, να προσθέσετε ψεύτικες βλεφαρίδες ή να βάλετε lash extensions, είστε στο σωστό κείμενο. Υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι και που βοηθούν με τον τρόπο τους στην ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των βλεφαρίδων, ενισχύοντας έτσι την πυκνότητά τους.

4 tips που θα σας χαρίσουν τέλειες βλεφαρίδες

#1

Κάντε μασάζ στα βλέφαρα

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά το μασάζ στο κινητό βλέφαρο συμβάλλει στην ανάπτυξη των βλεφαρίδων. Κλείστε τα μάτια και κάντε απαλό μασάζ στις βλεφαρίδες σας  για μερικά λεπτά με λίγο φυσικό βούτυρο καριτέ, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και έχει υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών στοιχείων.

Η βιταμίνη C αποτρέπει τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες κι επίσης βοηθά στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου, βοηθώντας τις βλεφαρίδες να αναπτυχθούν.

Το ήπιο μασάζ με shea butter, λοιπόν, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στους θύλακες των τριχών, αποτρέποντας έτσι την αραίωση και το «σπάσιμο» των βλεφαρίδων, ενώ παράλληλα τις βοηθάει να μεγαλώσουν πιο εύκολα και γρήγορα.

#2

Εφαρμόστε ένα έλαιο

Το πιο δημοφιλές έλαιο για τη φροντίδα των βλεφαρίδων δεν είναι άλλο από το καθαρό καστορέλαιο. Αν και η δράση του στην ανάπτυξη των βλεφαρίδων μέχρι στιγμής δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένη, όπως εξηγούν οι ειδικοί, το καστορέλαιο ενισχύει την ελαστικότητα και την ανθεκτικότητα των βλεφαρίδων και τις βοηθάει να δείχνουν πιο γεμάτες.

Ακόμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε κι ελαϊκό οξύ, και κρατάει ζωηρό το φυσικό χρώμα των βλεφαρίδων.

Πριν κοιμηθείτε, πάρτε ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρα κι ρίξτε πάνω του μερικές σταγόνες από το έλαιο της επιλογής σας, και εφαρμόστε το στις βλεφαρίδες όπως τη μάσκαρα. Αφήστε το έλαιο να δράσει όλη τη νύχτα και ξεπλύνετέ το το επόμενο πρωί.

#3

Αλόη & στις βλεφαρίδες

Η αλόη διαθέτει βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των βλεφαρίδων, ενώ παράλληλα τις διατηρεί ενυδατωμένες. Εφαρμόστε το τζελ αλόης στις βλεφαρίδες με ένα καθαρό βουρτσάκι πριν τον ύπνο και στη συνέχεια αφήστε το να δράσει όλη νύχτα και ξεπλύνετέ το με ζεστό νερό το πρωί.

#4

Πείτε «ναι» στα προϊόντα για την ανάπτυξη των βλεφαρίδων

Τα ειδικά μελετημένα serum για τις βλεφαρίδες μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην ενδυνάμωσή τους. Πεπτίδια, βιοτίνη, αμινοξέα, υαλουρονικό οξύ είναι ανάμεσα στα star συστατικά που συναντάμε σε αυτές τις συνθέσεις οι οποίες στοχεύουν να τονώσουν τις ρίζες των βλεφαρίδων και να τις κρατήσουν στην αναγενή φάση, δηλαδή στο ενεργό στάδιο του κύκλου ζωής της τρίχας, όπου αναπτύσσεται και μεγαλώνει.

Το μυστικό όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα serum ανάπτυξης βλεφαρίδων, είναι η συνέπεια: για να δείτε τα αποτελέσματα της σύνθεσης είναι απαραίτητο να τη χρησιμοποιείτε καθημερινά, σύμφωνα με τις οδηγίες του brand που επιλέξατε.