Η καθημερινότητα είναι ένας διαρκής αγώνας που πολλές φορές μας εξουθενώνει. Ωστόσο, η ζωή είναι όμορφη και σήμερα έχουμε όλα τα μέσα για να την κάνουμε καλύτερη, επιδιώκοντας την μακροζωία και την ευημερία μας. 

Με 4 απλούς τρόπους μπορείτε κι εσείς να το επιδιώξετε:

1 Υιοθετήστε υγιεινές συνήθειες

Οι υγιεινές συνήθειες αποτελούν την προσωπική ασπίδα σας ενάντια στον χρόνο και τη φλεγμονή. Ξεκινήστε από τα πολύ βασικά: Να αποφεύγετε το αλκοόλ, να μην κανπνίζετε, να διατηρείτε ένα υγιές βάρος και να ασκείστε. Αυτομάτως κερδίζετε χρόνια και γενικότερη υγεία. 

2 Συνάψτε δυνατές σχέσεις 

Η σύνδεση, η επικοινωνία και η ανταλλαγή συναισθημάτων είναι ζωογόνα και πολύτιμα για την ψυχική και τη σωματική υγεία. Οι ανθρώπινες σχέσεις μπορεί να δώσουν νόημα στη ζωή, να μειώσουν το άγχος και να βελτιώσουν την ψυχολογία του ατόμου, την αυτοπεποίθηση και την αντίληψή του για τον κόσμο

3 Ο σκοπός δίνει νόημα στην ζωή

Σύμφωνα με έρευνες η αίσθηση του σκοπού μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο, το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να μειώσει τα επίπεδα άγχους. Αυτόματα, δηλαδή, αποκλείετε από τη ζωή σας επιβλαβείς παράγοντες για τη υγεία, που σαμποτάρουν τη μακροζωία σας. Έχοντας έναν σκοπό, θα γεμίζετε καθημερινά με νόημα και πληρότητα. 

συμβουλές για να βελτιώσετε τη ζωή σας

4 Συμφιλιωθείτε με τη γήρανση

Η κοινωνία μάς έχει γαλουχήσει με μια αποστροφή για τη γήρανση. Το αίσθημα του φόβου και η θλίψη συνοδεύει κάθε σκέψη γύρω από τα χρόνια που περνούν. Δοκιμάστε να αλλάξετε τα δεδομένα. Σύμφωνα με μια μελέτη στο Χάρβαρντ σε περισσότερους από 14.000 ενήλικες η υψηλότερη ικανοποίηση από τη γήρανση συνδέθηκε με 43% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία σε μια περίοδο τεσσάρων ετών

Δεν μπορούμε να ελέγξουμε πολλά πράγματα σε αυτήν τη ζωή. Μπορούμε, όμως, και οφείλουμε να φροντίζουμε καθημερινά τον εαυτό μας και να ανατροφοδοτούμε το πέρασμα του χρόνου με χαρά.