Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να φαίνεστε πιο νέες και «ζωντανές» είναι να ακολουθήσετε την προσέγγιση του “less is more” στο μακιγιάζ και ειδικά στο μακιγιάζ ματιών. Αυτό ισχύει σίγουρα με το concealer, καθώς όταν χρησιμοποιείτε πολλή ποσότητα μπορεί να «καθίσει» σε λεπτές γραμμές και να επιδεινώσει την ξηρότητα, όπως και στις σκιές ματιών, που όσο πιο πολλές κι έντονες είναι όταν κάνετε layering, τόσο πιο κουρασμένο δείχνει το βλέμμα σας.

Πώς θα τα αποφύγετε όλα αυτά; Η makeup artist Alexandra Compton αποκάλυψε στο mindbodygreen τα βήματα που χρειάζεστε για να κάνετε το βλέμμα σας να δείχνει πιο φωτεινό και ξεκούραστο, χωρίς υπερβολές.

Τα 3 βήματα της makeup expert για να αποκτήσετε φωτεινό βλέμμα

Ουσιαστικά πρόκειται για μια εκδοχή του πρόσφατου eyelighter trend, το οποίο βοηθά κάθε σχήμα ματιών να «τραβήξει» το φως στα σωστά σημεία, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο λαμπερά και «ξύπνια». Τα 3 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να το πετύχετε είναι τα εξής:

  1. Εφαρμόστε concealer ή foundation σε όλο το κινητό βλέφαρο και μετά απλώστε μια ημιδιάφανη πούδρα για να «κλειδώσετε» το concealer. Μπορείτε μάλιστα να χρησιμοποιήσετε λίγο bronzer ή κάποιο προϊόν contouring για να προσθέσετε κάποια διάσταση στο μάτι σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι η βάση που έχετε δημιουργήσει παραμένει όσο το δυνατόν πιο κοντά στον φυσικό τόνο του δέρματός σας και δε σκουραίνει πάρα πολύ.
  2. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια γυαλιστερή σκιά της επιλογής σας στο κέντρο του βλεφάρου είτε με το δάχτυλό σας ταμποναριστά είτε με ένα πινέλο ματιών.
  3. Για να αναδείξετε ακόμα περισσότερο αυτό το look, μπορείτε να εφαρμόσετε eyeliner για να πετύχετε ένα γατίσιο αποτέλεσμα ή απλώς να το ολοκληρώσετε με μάσκαρα.

Περισσότερα beauty tips για το μακιγιάζ ματιών

  • Εφαρμόστε highlighter στην εσωτερική γωνία των ματιών -μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε ένα highlighter σε σαμπανιζέ απόχρωση είτε μια σκιά με shimmer που θα κάνει την ίδια δουλειά.
  • Τονίστε το εσωτερικό των κάτω βλεφάρων σας με ένα μολύβι ματιών σε nude απόχρωση -αποφύγετε το λευκό μολύβι, καθώς το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερα έντονο και καθόλου κολακευτικό.
  • Επιλέξτε ένα concealer έναν ή δυο τόνους πιο ανοιχτό από τον τόνο της επιδερμίδας σας σχηματίζοντας ένα μικρό τρίγωνο στην περιοχή κάτω από τα μάτια, εκεί δηλαδή που βρίσκονται οι μαύροι κύκλοι. Κάντε πολύ καλό blending με ένα μικρό σφουγγαράκι μακιγιάζ ή ένα μικρό πινέλο για concealer και θα δείτε αμέσως το σημείο -και το βλέμμα σας- να φωτίζεται.
  • Χρησιμοποιήστε ψαλιδάκι για βλεφαρίδες πριν εφαρμόσετε τη μάσκαρα. Το ειδικό ψαλιδάκι θα γυρίσει περισσότερο τις βλεφαρίδες προς τα έξω κι έτσι βάζοντας μετά τη μάσκαρα, το βλέμμα σας θα δείχνει πιο «ανοιχτό», ξεκούραστο και φωτεινό.