Τι θα γινόταν αν μπορούσατε να αποκτήσετε πιο ήρεμο μυαλό με τη βοήθεια του πρωινού σας; Λοιπόν, σύμφωνα με τη διατροφική ψυχίατρο κι επαγγελματία σεφ Δρ Uma Naidoo, σίγουρα μπορείτε, αρκεί να επιλέξετε το κατάλληλο πρωινό.

3 top συνταγές για το πρωινό σας

Παρακάτω, μοιράζεται 3 top συνταγές για πρωινό που υπόσχονται να τονώσουν τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσουν να αδράξετε τη μέρα!

Chia pudding

Πρόκειται για ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Οι σπόροι chia είναι επίσης μια εξαιρετική φυτική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία σχετικές έρευνες δείχνουν ότι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της ισορροπίας της διάθεσής μας.

Απλώς ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας σπόρους chia με ½ φλιτζάνι γάλα και στη συνέχεια αφήστε το να καθίσει για λίγη ώρα μέχρι να μετατραπεί σε μια υφή που μοιάζει με τζελ.

Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε γάλα της επιλογής σας, ή ακόμη και μερικά βατόμουρα και ξηρούς καρπούς ή άλλους σπόρους, όπως λιναρόσπορο και το πρωινό σας είναι έτοιμο.

Ομελέτα με λαχανικά

Τα αυγά είναι πλούσια σε χολίνη, η οποία έχει συνδεθεί με τη μείωση του άγχους. Μια μελέτη βρήκε μάλιστα μια αντίστροφη σχέση μεταξύ της διατροφικής χολίνης και των καταθλιπτικών συμπτωμάτων.

Μπορείτε, για παράδειγμα, να βάλετε στη vegetarian ομελέτα σας τα εξής:

  • Λαχανικά: πιπεριά, μανιτάρια, σπανάκι, ντομάτα, μπρόκολο, πατάτες
  • Βότανα: βασιλικός, άνηθος, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, κόλιαντρο, μαϊντανός
  • Μπαχαρικά: πιπέρι καγιέν, πάπρικα, σκόνη σκόρδου, νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, μαύρο πιπέρι

Φριτάτα

Εάν είστε από αυτούς που τους αρέσει το meal prep, σας έχουμε το κατάλληλο πρωινό.

Οι φριτάτες (αποτελούν μια διασταύρωση της ομελέτας και της κις λορέν χωρίς κρούστα) περιέχουν αυγά, και άρα είναι πλούσιες σε χολίνη.

Η Δρ Uma Naidoo προτείνει να φτιάχνετε μίνι φριτάτες σε θήκες για cupcakes, αποθηκεύοντας το υπόλοιπο μείγμα για το επόμενο πρωί, ώστε να μη χρειάζεται να σκεφτείτε τι να φτιάξετε για πρωινό, ιδανική ιδέα για τις μέρες που τρέχετε και δεν προλαβαίνετε.

Κι εδώ μπορείτε να προσθέσετε λαχανικά της επιλογής σας, καθώς και cottage cheese ή γαλοπούλα αν θέλετε την έξτρα πρωτεΐνη.