Βρίσκεστε λίγες μέρες πριν την έμμηνο ρύση κι ένα ενοχλητικό σπυράκι -ή και πολλά!- έκανε την εμφάνισή του. Φυσικά και αυτό σας χαλάει τη διάθεση και την τέλεια όψη που θέλετε να έχετε ακόμη και αυτές τις δύσκολες μέρες του μήνα. Πριν βιαστείτε να το πειράξετε και να προκαλέσετε κάποιο αντιαισθητικό σημάδι στο πρόσωπό σας, συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε όλα τα tips των ειδικών. Θα αλλάξουν τον τρόπο που προσεγγίζατε μέχρι τώρα τα σπυράκια κατά την περίοδο.

Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν βγάζετε σπυράκια πριν την έμμηνο ρύση

Ακριβώς πριν ξεκινήσει η έμμηνος ρύση, βρίσκεστε στην ωχρινική φάση -είναι η φάση μετά την ωορρηξία και μέχρι την επόμενη εμμηνόρροια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης πέφτουν. Αυτό μπορεί να κάνει τους σμηγματογόνους αδένες να εκκρίνουν περισσότερο σμήγμα, οδηγώντας σε φραγμένους πόρους και σπυράκια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη UNICEF (@unicef)

Η συνηθισμένη αντίδραση λοιπόν όσων βλέπουν φραγμένους πόρους και λιπαρότητα στη ζώνη Τ είναι να χρησιμοποιήσουν προϊόντα απολέπισης (όπως toners, scrubs ή οξέα). Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι αυτή είναι η στιγμή που πρέπει πραγματικά να φερθείτε «γλυκά» στην επιδερμίδα σας. Ο λόγος; Το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο κατά την έμμηνο ρύση, οπότε τότε είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να κάνετε ένα διάλειμμα από το skincare και να αφήσετε την επιδερμίδα να ξεκουραστεί.

Τι να κάνετε μετά την έμμηνο ρύση

Μετά την εμμηνόρροιά σας -όπου γίνεται  μια εισροή οιστρογόνων- είναι στην πραγματικότητα μια εξαιρετική στιγμή για να κάνετε όλα τα πίλινγκ και τις θεραπείες που θέλετε και τα οποία θα αναδείξουν την πιο φρέσκια πλευρά του δέρματός σας.

Extra tips

Ακολουθούν μερικά ακόμη πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τα σπυράκια κατά την εμμηνόρροια:

  • Αποφύγετε τα προϊόντα περιποίησης που ερεθίζουν την επιδερμίδα, όπως τα αντηλιακά που αφήνουν λιπαρό το δέρμα, τα έλαια προσώπου και τα concealers.
  • Περιορίστε την έκθεση της επιδερμίδας σας στην υπεριώδη ακτινοβολία μένοντας μακριά από τον ήλιο -όταν είναι φυσικά δυνατόν- και χρησιμοποιώντας μη λιπαρές ενυδατικές κρέμες και αντηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας.
  • Φροντίστε να πλένετε το πρόσωπό σας μετά από δραστηριότητες που σας προκαλούν ιδρώτα, όπως η γυμναστική.
  • Χρησιμοποιήστε προϊόντα ακμής ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Και μην υπερβάλλετε για να μην ερεθιστεί και γίνει ξηρή η επιδερμίδα σας.