Γέμιζαν αρένες εκατομμυρίων μέσα σε λίγες ώρες, ότι άγγιζαν γινόταν πλατινένιο, ενώ έχουν κερδίσει περισσότερα από 200 βραβεία για την προσφορά τους στη μουσική. Μετά την ξαφνική αποχώρηση του Zayn, οι One Direction ανακοίνωσαν προσωρινή παύση. Κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος για το ότι αυτό θα σήμαινε την αναπόφευκτη και οριστική διάλυση του καλύτερου συγκροτήματος της προηγούμενης δεκαετίας. Υπήρχε κάτι που το κοινό απέτυχε να συνειδητοποιήσει: Ο Harry Styles, ο Niall Horan, ο Louis Tomlinson, ο Liam Payne και ο Zayn Malik δεν ήταν τόσο ευτυχισμένοι όσο νομίζαμε.

Αυτό που δεν ήξερε ο κόσμος ήταν ότι ο Liam δεν περνούσε καθόλου καλά με αυτή την επιτυχία. Το «καλό παιδί» του συγκροτήματος έχει παραδεχθεί ότι «ήμουν συνέχεια πιωμένος ώστε να καταφέρω να αντέξω όλο αυτό που ζούσα. Έβαζα το χαμόγελο στο πρόσωπό μου, λες και έβαζα στολή και έβγαινα στη σκηνή».

Ο Liam Payne, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης άφησε την τελευταία του πνοή μετά από πτώση από τον τρίτο όροφο ενός ξενοδοχείου στο Μπουένος Άιρες, τα τελευταία χρόνια είχε μιλήσει ανοιχτά για τα θέματα ψυχικής υγείας και τα προβλήματα με ουσίες που αντιμετώπιζε.

Τι γινόταν πίσω από τις κάμερες;

Ο Simon Cowell είναι γνωστός πρωτοπόρος στη βιομηχανία του θεάματος για και υπεύθυνος για τη σύνθεση των One Direction στην 7η σεζόν του X-Factor της Μεγάλης Βρετανίας (2010). Το συγκρότημα υπέγραψε στη δισκογραφική του εταιρεία, αλλά έκτοτε όλα τα μέλη του συγκροτήματος εγκατέλειψαν και ακολούθησαν τους δικούς τους διαφορετικούς δρόμους.

Η βάση των θαυμαστών των 1D πιστεύει ότι τα αγόρια δεσμεύτηκαν να υπογράψουν συμβόλαια που δεν τους έδιναν σχεδόν καθόλου δημιουργική ελευθερία. Μετά από μια διαρροή που αποκάλυπτε το συμβόλαιο του 2008, το οποίο προστάτευε τον Simon από οποιαδήποτε από τις πράξεις που έλεγαν δυσφημιστικά πράγματα γι’ αυτόν, ήταν πλέον φανερό πως οι 1D δεν μπορούσαν να εκφράσουν κανένα από τα άγχη ή τις πιέσεις που ένιωθαν.

Παρόλο που δεν μπόρεσαν να το εκδηλώσουν ποτέ δημόσια, οι θαυμαστές διέκριναν ότι η διαχείριση στην οποία έβαλε το συγκρότημα ο Simon ήταν τοξική και η αιτία για πολλά από τα προβλήματα ψυχικής υγείας που ανέπτυξαν οι 1D.

Καταπονημένοι, έπαιζαν σε περιοδείες και ηχογραφούσαν, με σχεδόν καθόλου χρόνο για ύπνο ή φαγητό. Ο Simon δεν επέτρεπε στα αγόρια το παραμικρό. Από το να αλλάζουν τα μαλλιά τους ή τα ρούχα τους, μέχρι το χαμηλωμένο μικρόφωνο του Niall, επειδή πίστευε ότι δεν μπορούσε να τραγουδήσει.

Ο Liam δεν ξεπέρασε ποτέ το τέλος των One Direction

Σε συνέντευξή του το 2022, o 31 χρονος μουσικός ξάφνιασε τους θαυμαστές με τα καυστικά σχόλια που έκανε για τα υπόλοιπα μέλη. Η αλλόκοτη συμπεριφορά του Liam προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ήταν ο πρώτος που μίλησε άσχημα για τα άλλα αγόρια.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αντιπαθώ τον Zayn», δήλωσε στο podcast του Logan Paul.

Η Maya Henry, επιβεβαίωσε μάλιστα στο TikTok πριν λίγες μέρες ότι ο πρώην αρραβωνιαστικός της Liam είχε πιαστεί στα χέρια με τον Zayn.

Μετά το τέλος της σχέσης τους – μια σχέση με πολλά σκαμπανεβάσματα, τοξικότητα και χειραγώγηση από πλευράς του μουσικού – η 23χρονη εξέδωσε εντολή παύσης και παραίτησης στον πρώην τραγουδιστή των One Direction αφού ισχυρίστηκε ότι επικοινώνησε επανειλημμένα μαζί της: «Από τότε που χωρίσαμε, μου στέλνει μηνύματα, με παίρνει συνεχώς τηλέφωνο… πάντα από διαφορετικούς αριθμούς τηλεφώνου. Θα δημιουργήσει ακόμη νέους λογαριασμούς iCloud για να μου στείλει μήνυμα ή μέιλ», ανέφερε σε βίντεο της.

Η ίδια σχολίασε ότι ο Liam ακόμα αναζητά τις ένδοξες μέρες τις μπάντας. Γι’ αυτό κιόλας ακολουθεί τα υπόλοιπα μέλη σε όλο τον κόσμο, πηγαίνοντας στις συναυλίες τους για να ξεκλέψει λίγη προσοχή, ισχυρίστηκε.

Ο Payne είχε έναν γιο με την τραγουδίστρια που γνώρισε στο X-Factor ως κριτή, Cheryl Cole.

Γιατί έφυγε ο Zayn;

Εκατομμύρια καρδιές θαυμαστών του γκρουπ ράγισαν με την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Zayn το 2015. Στην πραγματικότητα, όμως, η απόφαση του δεν ήταν τόσο βιαστική. Όπως δήλωσε ο ίδιος λίγα χρόνια μετά, δεν κατάφερε ποτέ να κάνει φίλους μέσα στο συγκρότημα.

Η μοναξιά και η έλλειψη εμπιστοσύνης που ένιωθε ο Zayn, σε συνδυασμό με τη στρατοσφαιρική άνοδο στη φήμη, είχαν σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική του υγεία. Άλλωστε, ήταν μόλις 17 ετών. Οι κρίσεις άγχους και πανικού τον ακολουθούν μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να ακυρώνει πολλές ζωντανές εμφανίσεις.

Ένας επιπλέον παράγοντας που ώθησε τον Zayn να κρυφτεί από τα εκτυφλωτικά φώτα της τόσο εκτεταμένης δημοσιότητας, ήταν οι διακρίσεις και ο ρατσισμός που βίωνε τόσο για την καταγωγή του όσο και για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

Σήμερα ο Zayn, έχει επιλέξει μια πιο ιδιωτική ζωή και κρύβοντας από τα φώτα της δημοσιότητας το πρόσωπο της κόρης που έκανε με το σούπερ μοντέλο Gigi Hadid.

To ζευγάρι χώρισε όταν ο μουσικός φημολογήθηκε ότι έσπρωξε τη μητέρα της Hadid, Yolanda, επειδή επέτρεψε στους παπαράτσι να φωτογραφίσουν το πρόσωπο της μικρής Khai.