Χρόνος προετοιμασίας: 10΄ Βαθμός δυσκολίας: *
Υλικά για 1 μεγάλη κανάτα
- 150 ml χυμό λεμονιού φρεσκοστυμμένο

- 10 σμέουρα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
- 150 ml νερό χλιαρό

- 100 ml σιρόπι αγαύης
- 1 λίτρο κρύο νερό (με ή χωρίς ανθρακικό)
- 1 λεμόνι σε φέτες (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Διαλύουμε σε μια μεγάλη κανάτα το σιρόπι αγαύης στο χλιαρό νερό ανακατεύοντας καλά.
Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τα σμέουρα με το χυμό λεμονιού.


Αδειάζουμε τα πολτοποιημένα φρούτα στο μείγμα της αγαύης και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το κρύο νερό και, αν θέλουμε, πάγο και ανακατεύουμε καλά.


Ρίχνουμε τις φέτες λεμονιού και σερβίρουμε τη ροζ λεμονάδα κρύα, προσθέτοντας στα ποτήρια επιπλέον πάγο.
Μυστικό
Για έξτρα γεύση και πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, προσθέτουμε στην κανάτα 2-3 κοτσάνια από κάποιο φρέσκο μυρωδικό, όπως δυόσμος, βασιλικός ή δεντρολίβανο.