Οι φθινοπωρινές τάσεις στα μαλλιά μπορεί να βρίσκονται στο προσκήνιο αυτήν τη στιγμή, αλλά έχουμε ήδη αρχίσει να ανυπομονούμε για τα hair trends του χειμώνα. Οι ειδικοί έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής το “la dolce vita crop” που αποπνέει κομψότητα, δυναμισμό και βάζουμε στοίχημα πως θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον ολοένα και περισσότερων γυναικών τους επόμενους μήνες. Εάν είστε έτοιμες να κόψετε πολύ κοντά τα μαλλιά σας, αυτή η τάση σας αφορά!

Τι είναι το la dolce vita crop

Εμπνευσμένο από τους Ιταλούς επιχειρηματίες της δεκαετίας του ’60, το la dolce vita crop είναι ένα πολύ κοντό, ανδρόγυνο κούρεμα. Θα το συναντήσετε είτε σε ατημέλητο στιλ είτε με μερικές τούφες να πέφτουν ανέμελα στο πρόσωπο δημιουργώντας μια ατημέλητη φράντζα και θα το ερωτευτείτε. Οι experts το προτείνουν για εσάς που θέλετε να πετύχετε μια business-like εμφάνιση, χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το υιοθετήσετε ακόμη κι εσείς που έχετε πάρει την απόφαση να κόψετε αγορέ τα μαλλιά σας. Αν συνδυάσετε το κούρεμα μάλιστα με statement σκουλαρίκια, θα πετύχετε ένα πιο σύγχρονο look.

Styling tips

Το la dolce vita crop είναι εύκολο στο styling, και τα tips των ειδικών το κάνουν κυριολεκτικά παιχνιδάκι. Εάν θέλετε να τονίσετε τα ζυγωματικά σας, φέρτε μερικά από τα μαλλιά σας πίσω από τα αυτιά. Εάν το μέτωπό σας είναι μεγάλο, μπορείτε να κάνετε μερικές αφέλειες, που θα πλαισιώσουν ομοιόμορφα το πρόσωπο και θα «κόψουν» λίγο από το μέτωπο, ενώ εάν επιθυμείτε να δημιουργήσετε ένα εφέ lifting στο πρόσωπό σας, πηγαίνετε όλα τα μαλλιά σας προς τα πίσω δημιουργώντας όγκο στην κορυφή του κεφαλιού.

Στεγνώστε, αρχικά, τα μαλλιά σας με πιστολάκι, αφού έχετε εφαρμόσει πρώτα ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν που δίνει ταυτόχρονα και όγκο, βουρτσίζοντας όλα τα μαλλιά σας προς τα πίσω. Plus, μπορείτε να γυρίσετε τις άκρες σας προς τα έξω με ένα εργαλείο ισιώματος εάν θέλετε να πετύχετε μια διακριτική κίνηση στα μαλλιά σας. Μόλις στεγνώσουν, ψεκάστε τα με μια πούδρα styling για να δώσετε όγκο και υφή και δημιουργήστε το hairstyle της αρεσκείας σας. Ολοκληρώστε με λακ για δυνατό κράτημα και είστε έτοιμες!

Τα hair looks που θα σας εμπνεύσουν