Το γαλλικό είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο κομψά mani. Μπορεί να είναι απλό, αλλά αυτή η λεπτή λευκή γραμμή στην άκρη των νυχιών κάνει το μανικιούρ σας να φαίνεται φωτεινό και εκλεπτυσμένο ταυτόχρονα. Ωστόσο, τελευταία βλέπουμε μια άλλη παρόμοια τάση να αναδύεται στα social media και δεν είναι άλλη από το αντίστροφο γαλλικό το οποίο είναι ο ιδανικός τρόπος για να φορέσετε το κλασικό γαλλικό… αλλιώς.

Τι είναι το αντίστροφο γαλλικό

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, πρόκειται για ένα γαλλικό μανικιούρ του οποίου η λευκή γραμμή δε γίνεται στην άκρη του νυχιού όπως στην κλασική εκδοχή, αλλά στη βάση του νυχιού, εκεί δηλαδή που βρίσκονται τα πετσάκια. Το αποτέλεσμα; Ένα σούπερ κομψό, μίνιμαλ mani που αναμφίβολα θα κάνει τα βλέμματα όλων να στραφούν πάνω σας.

Το καλύτερο με αυτήν την τάση είναι ότι μπορείτε να πειραματιστείτε με τα χρώματα και τις υφές ανάλογα με την εμφάνιση που θέλετε να πετύχετε. Μπορείτε, για παράδειγμα, να επιλέξετε ένα έντονο χρώμα για τη γραμμή όπως μπλε ηλεκτρίκ ή καφέ, ή και κάποιο βερνίκι με glitter αν θέλετε ένα statement μανικιούρ. Με αυτόν τον τρόπο, θα ξεφύγετε από το λευκό χρώμα και θα αποκτήσετε ένα πιο διασκεδαστικό και ακόμη πιο ιδιαίτερο mani ή και pedi, αν το επιθυμείτε.

Πώς θα το πετύχετε μόνες σας

Το αντίστροφο γαλλικό είναι από εκείνα τα μανικιούρ που μπορείτε να κάνετε πολύ εύκολα στο σπίτι. Αρχικά, λιμάρετε τα νύχια σας για να τους δώσετε το μήκος και το σχήμα που επιθυμείτε. Εάν θέλετε να πάτε με την κλασική εκδοχή της λευκής γραμμής, εφαρμόστε ένα διάφανο ή και γαλακτερό base coat σε όλα τα νύχια σας. Αφού στεγνώσουν πολύ καλά, σχηματίστε μια λεπτή γραμμή με ένα λευκό βερνίκι στη βάση των νυχιών σας για να πετύχετε αυτό το αντίστροφο αποτέλεσμα. Ολοκληρώστε με ένα λαμπερό top coat και το reverse french manicure σας είναι έτοιμο.

Εάν, από την άλλη, θέλετε να δημιουργήσετε ένα πιο ιδιαίτερο αντίστροφο γαλλικό, μπορείτε να εμπνευστείτε από τα παρακάτω nail designs και να ακολουθήσετε τις ίδιες περίπου κινήσεις για να πετύχετε το επιθυμητό look: