Όταν ο καιρός αλλάζει και γίνεται πιο κρύος, είναι λογικό να αλλάζετε και τα ρούχα σας. Το ίδιο ισχύει και με το μακιγιάζ. Το makeup φοράει λοιπόν τα… φθινοπωρινά του και γίνεται πιο ρομαντικό, ζεστό ή και πιο έντονο, για να σηματοδοτήσει την αλλαγή της εποχής που είναι έτσι κι αλλιώς πιο χουχουλιάρικη. Αυτήν τη σεζόν, βλέπουμε το δημοφιλές scandi makeup να κερδίζει έδαφος, τα «παγωμένα» μάγουλα και χείλη και το μακιγιάζ σε σκούρες αποχρώσεις. Αν θέλετε να δείτε αναλυτικά τα φετινά fall makeup trends, συνεχίστε να διαβάζετε προς τα κάτω και ανακαλύψτε τα ένα προς ένα.

Ρουζ στις αποχρώσεις των μούρων

Τα ρουζ στις αποχρώσεις  των μούρων θα είναι trending φέτος. Μπορείτε είτε να εφαρμόσετε μόνο του έναν τέτοιο τόνο είτε να δημιουργήσετε ένα ombre εφέ με τρεις αποχρώσεις -nude, πορτοκαλί κι ένα σε berry χρώμα-, που αποτελεί εξέλιξη του sunset blush trend του καλοκαιριού. Απλώστε το σκουρόχρωμο ρουζ ψηλότερα στο ζυγωματικό και απλώστε τους πιο ανοιχτούς τόνους προς τα κάτω στα μήλα του προσώπου σας -αν δεν έχετε πολλές αποχρώσεις ρουζ, μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας κραγιόν για να τα αντικαταστήσετε. Κάντε πολύ καλό blending με ένα πινέλο για ρουζ ή ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ και είστε έτοιμες.

Σκανδιναβικό μακιγιάζ

Πρόκειται για μια φωτεινή, φρέσκια εκδοχή του no makeup makeup. Βασικοί πυλώνες αυτού του μακιγιάζ είναι το ενυδατωμένο, υγιές δέρμα, λίγο bronzer για ζεστασιά, highlighter σε ψυχρό τόνο και ροζ χείλη και μάγουλα, σαν να μείνατε αρκετή ώρα έξω και η επιδερμίδα σας έγινε πιο ροδαλή από το κρύο.

Ombre χείλη

Τα ombre χείλη είναι ένα lip look που παραπέμπει στη δεκαετία του ’90 και είναι πολύ in για το μακιγιάζ του φθινοπώρου του 2024. Η τάση είναι ιδανική για άτομα που θέλουν ένα φυσικό, πιο γεμάτο αποτέλεσμα στα χείλη. Αρχικά, περιγράψτε τα χείλη σας με ένα μολύβι σε καφέ χρώμα κι έπειτα εφαρμόστε ένα nude κραγιόν. Μπλεντάρετε το μολύβι με το κραγιόν με τον δείκτη σας ή με ένα πινέλο για τα χείλη και θα δημιουργηθεί αυτό το ombre αποτέλεσμα.

Έντονη καφέ σκιά

Οι αποχρώσεις του καφέ είναι in, όπως αποδεικνύεται από το grungy espresso μακιγιάζ ματιών που βλέπουμε πολύ αυτό το φθινόπωρο. Εφαρμόστε την καφέ σκιά ματιών σας σε όλο το κινητό βλέφαρο, αλλά φροντίστε να την κάνετε πιο έντονη και δραματική από κάθε άλλη φορά. Επίσης, μπορείτε να περιγράψετε την κάτω γραμμή των βλεφαρίδων σας με ένα μολύβι ματιών σε σκούρο καφέ τόνο και μετά να το μουτζουρώσετε με ένα πινέλο. Η Charli XCX κάνει συνεχώς αυτό το μακιγιάζ στα μάτια της και θα λέγαμε πως παίρνει και τα εύσημα της τάσης.

Smokey eyes

Πατώντας πάνω στη φιλοσοφία του grunge espresso μακιγιάζ ματιών, τα smokey eyes δε θα φύγουν ποτέ από τη μόδα. Μπορείτε να τα πετύχετε είτε με μια σκούρα καφέ σκιά είτε με μια μαύρη για ακόμη πιο έντονο και δραματικό αποτέλεσμα. Το μυστικό βρίσκεται στο πολύ καλό blending για να πετύχετε ένα τέλειο eye look.

Σκούρο κραγιόν

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή, για να φορέσετε ένα σκούρο κραγιόν. Παίξτε με τους σκούρους μωβ, καφέ και κόκκινους τόνους και πετύχετε το τέλειο lip look. Ολοκληρώστε με λίγη μαύρη ή καφέ μάσκαρα και είστε έτοιμες για τις φθινοπωρινές σας εμφανίσεις.