Το τυρί cottage είναι ελαφρύ και πλούσιο σε πρωτεΐνη, ενώ πρωταγωνιστεί σε πολλές συνταγές στα social media. Με λίγα λόγια, το τυρί cottage έχει γίνει δικαίως viral, καθώς αποτελεί μια πολύ θρεπτική βάση για αλμυρά και γλυκά πιάτα, ιδιαίτερα για το πρωινό σας. 

Η πρωτεΐνη είναι το κλειδί

Ας μην ξεχνάμε ότι η πρωτεΐνη διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διατροφή καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και ιδιαίτερα το πρωί, που θέλετε να γεμίσετε με ενέργεια.

Αν, μάλιστα, γυμνάζεστε, η πρωτεΐνη είναι ακόμα πιο απαραίτητη για την αποκατάσταση της μυϊκής μάζας και, φυσικά, για να σας κρατήσει χορτάτους. Άλλωστε, αν αισθάνεστε πολύ συχνά πεινασμένοι, θα καταλήξετε να τσιμπολογάτε σνακ και, συνήθως, όχι τόσο υγιεινά.  

Σύμφωνα με το USDA, μια μερίδα ενός φλιτζανιού τυρί cottage περιέχει περίπου 24 γραμμάρια πρωτεΐνης, αποτελώντας μια εξαιρετική επιλογή. Επιπλέον, είναι χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά.

Παράλληλα θα εφοδιάσετε τον οργανισμό σας με ασβέστιο, το οποίο υποστηρίζει την υγεία των οστών, και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως η ριβοφλαβίνη και η Β12, απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας και το σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Νόστιμες ιδέες για πρωινό

Ακολουθούν μερικές  ιδέες συνταγών για να πειραματιστείτε με τυρί cottage στο πρωινό σας.

  1. Τυρί cottage με αυγά scrambled: Αυτοσχεδιάστε με σπανάλακι και ντομάτα.
  2. Cheesecake smoothie με φράουλα και τυρί cottage: Μπορείτε να προσθέσετε και σιρόπι σφενδάμου και αμυγδαλοβούτυρο.
  3. Pancakes με cottage cheese: Προπσθέστε στο τέλος και blueberries.
  4. Overnight βρώμη με τυρί cottage και μήλο: Η κανέλα δεν πρέπει να λείπει.

Μην ταλαιπωρείτε το μυαλό σας, λοιπόν, αναζητώντας πολλές πηγές πρωτεΐνης. Μπορείτε να ξεκινήσετε από τα βασικά και να πειραματιστείτε, δοκιμάζοντας πεντανόστιμες συνταγές με τυρί cottage.