Μπορεί να διανύουμε το φθινόπωρο, αλλά αν θέλετε να είστε προετοιμασμένες για τον χειμώνα ρίξτε από τώρα μια ματιά στα winter hair trends που έρχονται και που προμηνύονται άκρως στιλάτα και κομψά.

Τα καλύτερα winter hair trends

Εάν σκέφτεστε να κόψετε τα μαλλιά σας και να ανανεωθείτε για τη χειμερινή σεζόν, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω 6 hair trends για έμπνευση – εμείς ήδη διαλέξαμε το αγαπημένο μας!

The mouse cut

Μπορεί να είναι ένα κούρεμα που εμφανίστηκε αυτόν τον μήνα, αλλά οι τάσεις μαρτυρούν πως θα βρίσκεται στα μεγαλύτερα hair trends του χειμώνα του 2025. Κινείται περίπου στην ίδια φιλοσοφία με παρόμοια κουρέματα εμπνευσμένα από ζώα, όπως το wolf cut, το kitty cat, το butterfly cut και το fox cut, και υπόσχεται να σας χαρίσει μια ανεπιτήδευτη κομψότητα, σαν να είστε το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Το μήκος του μπορεί να είναι μακρύ ή μεσαίο και το φιλάρισμα διακριτικό, ενώ συχνά συνοδεύεται από φράντζα.

The ’90s crop

Σύμφωνα με τους celebrity hairstylists, Luke Hersheson και Tom Smith, τον φετινό χειμώνα θα δούμε τις γυναίκες να κόβουν τα μαλλιά τους κοντά, δηλαδή με shag και pixie haircuts που είναι ήδη trending. Για έμπνευση, σκεφτείτε τις Florence Pugh και Iris Law που ήδη έχουν δώσει τη σφραγίδα έγκρισής τους στην τάση και το αποτέλεσμα είναι ονειρικό. Όσο για το styling αυτών των κουρεμάτων; Ετοιμαστείτε να δείτε τα φυσικά μαλλιά να απογειώνονται και να χαρίζουν ανεπιτήδευτες εμφανίσεις -μάλλον θα χρειαστεί να αφήσετε το πιστολάκι στην άκρη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@halleybrisker)

Μποέμ looks

Κι αν τα κοντά, αγορέ μαλλιά δε σας πείθουν, οι τάσεις του χειμώνα έχουν φροντίσει και για εσάς. Το 2025 θα δείτε εξαιρετικά μακριά μαλλιά που αποπνέουν μια μποέμ διάθεση. Η Sienna Miller αποτελεί ένα πολύ δυνατό παράδειγμα της τάσης -τα μαλλιά της βγάζουν μια “cool-girl” αισθητική που χαρακτηρίζει ούτως ή άλλως το συγκεκριμένο hair trend. Ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας κάνει ένα πολύ διακριτικό φυλάρισμα στα μαλλιά, που δε θα φαίνεται τόσο «φτιαχτό», αλλά σαν το είχατε από φυσικού σας.

Crown curls

Κορίτσια, με σγουρά μαλλιά ενωθείτε! Τα “crown curls” είναι η απόλυτη τάση για εσάς, οπότε δώστε προσοχή. Αποτελούν την εξέλιξη των “cloud curls” που βλέπουμε τώρα το φθινόπωρο, οι οποίες δείχνουν πιο αιθέριες και φυσικές. Αντίθετα, τα “crown curls” είναι πιο στιλιζαρισμένα κι έντονα παραπέμποντας στις μπούκλες που έκαναν οι βασίλισσες του παρελθόντος -εξού και η λέξη “crown” στον όρο.

Τα “crown curls” είναι εξαιρετικά ευέλικτα για διαφορετικές υφές μαλλιών -λειτουργούν σίγουρα καλύτερα σε φυσικά σπαστά ή σγουρά μαλλιά- και σχήματα προσώπου. Αν το πρόσωπό σας είναι πιο μακρύ, δημιουργήστε όγκο σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών σας, ενώ εάν αισθάνεστε πως το πρόσωπό σας είναι πιο κοντό ή φαρδύ, εξασφαλίστε τον μέγιστο όγκο στο επάνω μέρος των μαλλιών.

Αν πρόκειται να κάνετε styling στο σπίτι, τινάξτε τα μαλλιά σας αν πρόκειται να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά, χτενίστε τα και αφήστε τα στη θέση τους (ή στεγνώστε τα με πιστολάκι με τη βοήθεια μιας φυσούνας). Για πιο χαλαρές μπούκλες, εφαρμόστε ένα texture spray που δίνει όγκο. Για πιο «σφιχτές» κι έντονες μπούκλες, χρησιμοποιήστε μια ειδική κρέμα για μπούκλες και ορό λάμψης, για να προσθέσετε ένα «πέπλο» ενυδάτωσης και γυαλάδας στα μαλλιά σας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @jackyinberlin

Έντονα bob κουρέματα

Τα έντονα bob haircuts που συγκεντρώνουν τον όγκο στις άκρες είναι διακριτικά σέξι. Η Gigi Hadid και η πρωταγωνίστρια της σειράς The Bear, Ayo Edebiri, είναι εξαιρετικά παραδείγματα της τάσης. Όσον αφορά το styling, κρατήστε τα μαλλιά σας στη φυσική τους υφή, ενώ εάν πάτε τα μαλλιά σας προς τα πίσω, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ σύγχρονο και μοντέρνο.

Μεσαίου μήκους μαλλιά

Εάν ανήκετε στις αναποφάσιστες της παρέας, μπορείτε να πάτε με ένα μεσαίου μήκους κούρεμα, που θα είναι επίσης μεγάλη τάση για τον χειμώνα. Για να αποφύγετε ένα παλιομοδίτικο look, οι ειδικοί τονίζουν το μήκος να φτάνει είτε λίγο πάνω είτε λίγο κάτω από τους ώμους σας και να μην πέφτει ακριβώς πάνω τους. Τα curtain bangs ταιριάζουν τέλεια με αυτά τα μήκη, οπότε προτιμήστε τα.