Ο λόγος που πρέπει να φροντίζετε για την ενδυνάμωση της επιδερμίδας σας, όπως εξηγούν οι ειδικοί, είναι πως δέχεται non-stop επιθέσεις από το περιβάλλον που πρέπει να είναι σε θέση να αποκρούει, ώστε να αποφύγει τις φλεγμονές και τους ερεθισμούς. Ευτυχώς, η κοσμετολογία έχει ανεβάσει τόσο πολύ τον πήχυ στις συνθέσεις, που προσφέρουν πολύτιμες ενισχύσεις στον επιδερμιδικό φραγμό, τη γραμμή άμυνας του δέρματος απέναντι στους περιβαλλοντικούς εχθρούς. Ποια είναι τα star συστατικά που χρειάζεστε στο καθημερινό σας skincare για ενδυναμωμένο φραγμό;

#1

Κολλαγόνο

Το κολλαγόνο είναι βασικό δομικό στοιχείο του δέρματος, στο οποίο οφείλει τη σφριγηλότητα και τη νεανικότητά του. Δυστυχώς, η φυσική παραγωγή κολλαγόνου αρχίζει να μειώνεται με αργό μεν αλλά σταθερό ρυθμό περίπου από τα 25 για να κάνει “βουτιά” στη φάση της εμμηνόπαυσης. Αυτός είναι ο λόγος που οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση skincare προϊόντων με συστατικά που διεγείρουν και προστατεύουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου -ρετινόλη, γλυκολικό οξύ, βιταμίνη C κ.λπ- από σχετικά νωρίς, ώστε να κρατήσετε υπό έλεγχο την απώλεια κολλαγόνου και να υποστηρίξετε τους ινοβλάστες ώστε να παρατείνουν την παραγωγή του.

#2

Ceramides

Τα ceramides (κεραμίδια) είναι λιπίδια απαραίτητα για την συνοχή του επιδερμιδικού φραγμού ο οποίος, όταν λειτουργεί σωστά, “κλειδώνει” την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας και την ίδια στιγμή την προστατεύει από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις. Δυστυχώς, και τα επίπεδα των ceramides μειώνονται με το πέρασμα του χρόνου – τα καλά νέα, όμως, είναι πως μπορείτε να συνεχίσετε να τροφοδοτείτε την επιδερμίδα σας με αυτά τα πολυτιμα λιπίδια, επιλέγοντας προϊόντα φροντίδας που τα περιέχουν. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν εφαρμόζονται τοπικά, τα ceramides βελτιώνουν σημαντικά τη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού ενώ συμβάλλουν στην αποκατάσταση της ελαστικότητας και της απαλότητας της επιδερμίδας.

+1

Αντηλιακή προστασία

Το υψηλό SPF, ως τελευταίο και απαραίτητο βήμα στο καθημερινό skincare, δεν μπορεί να λείπει από αυτήν τη λίστα. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι επιθέσεις από την ηλιακή ακτινοβολία είναι καθημερινές και αμείλικτες, είτε είστε στην παραλία είτε κινείστε στην πόλη και οι βλάβες που προκαλούν στη συνοχή του επιδερμιδικού φραγμού είναι σημαντικές – μάλιστα, οι ακτίνες UV συμβάλλουν στην αποδόμηση και των ινών του κολλαγόνου και της ελαστίνης, οδηγώντας στην πρόωρη γήρανση. Για αυτό, μην φεύγετε ποτέ από το σπίτι χωρίς αντηλιακή προστασία, χειμώνα-καλοκαίρι!