Εάν νιώθετε μια φθινοπωρινή εξάντληση ή έχετε πέσει νωρίτερα σε… χειμερία νάρκη, το TikTok μπορεί να έχει τη λύση για εσάς. Το Winter Arc είναι το νέο viral fitness trend του TikTok που σας ενθαρρύνει να πετύχετε τους στόχους σας όσον αφορά την φυσική σας κατάσταση μέσα σε 90 ημέρες πριν υποδεχθείτε το καινούριο έτος. Πώς θα το πετύχετε; Μάθετε παρακάτω και ξεκινήστε ακόμη και τώρα -ποτέ δεν είναι αργά!

Τι είναι το Winter Arc challenge

Το “Winter Arc” challenge έγινε δημοφιλές από τη TikToker και life coach, Carly Berges, και σας προτρέπει να χρησιμοποιήσετε τις τελευταίες 90 μέρες του έτους (γνωστή και ως η πιο κρύα, σκοτεινή και αργή εποχή του χρόνου) για να ξεκινήσετε νέες συνήθειες, να δεσμευτείτε ξανά στους στόχους σας και να ξεκινήσετε το 2025 ως ο καλύτερος εαυτός σας -σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά.

Η δημιουργός περιεχομένου εξήγησε στο βίντεό της ότι το διάστημα από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο είναι η εποχή που πολλοί άνθρωποι τείνουν να ρίχνουν ρυθμούς, να έχουν τη νοοτροπία ότι θα ξεκινήσουν την 1η Ιανουαρίου καθετί που θέλουν και χαλαρώνουν. Το επιχείρημά της λοιπόν είναι ότι απομένουν ακόμη τρεις μήνες στη χρονιά για να λάβετε δράση και να προσδιορίσετε τους τομείς της ζωής σας που μπορείτε σκόπιμα να αλλάξετε για να «ευθυγραμμιστείτε» με τον καλύτερο εαυτό σας.

Το συμπέρασμα αυτής της πρόκλησης είναι ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν (προς το καλύτερο) σε τρεις μήνες εάν προσπαθείτε κάθε μέρα να προσφέρετε κάτι καλό στον εαυτό σας. Εάν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά με μια εντελώς νέα, καλύτερη, ανώτερη εκδοχή του εαυτού σας, τότε αρχίστε να σχεδιάζετε το Winter Arc πλάνο σας αμέσως τώρα.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο τι μπορείτε να κάνετε σε ένα Winter Arc challenge:

@carlyupgraded WINTER (ARC) IS COMING ⚔️❄️ you tapping in?? #winterarc #mindset #reinventyourself #realityshifting ♬ original sound – CARLY

Πώς να ξεκινήσετε

Βήμα 1: Επιλέξτε τους στόχους σας με σύνεση

Ο πρώτος εμπειρικός κανόνας όταν ξεκινάτε κάθε είδους πρόκληση είναι να βεβαιωθείτε ότι οι στόχοι σας είναι ρεαλιστικοί κι εφικτοί. Διαφορετικά, μπορεί να στοχεύσετε πολύ ψηλά, να μην πετύχετε τον στόχο σας και να καταλήξετε να αισθάνεστε ηττημένοι. Διαλέξτε λοιπόν τρεις έως τέσσερις στόχους στους οποίους μπορείτε να δεσμευτείτε ρεαλιστικά.

Εάν αισθάνεστε καλά με την υπάρχουσα ρουτίνα φυσικής κατάστασης και τις διατροφικές σας συνήθειες, μπορείτε να θέσετε στόχους οικονομικούς, κοινωνικούς ή ψυχικής υγείας (άλλωστε, η ευεξία εκτείνεται πέρα ​​από τις προπονήσεις και τον τρόπο που τροφοδοτείτε το σώμα σας). Ίσως στοχεύσετε να ξεπληρώσετε ένα χρέος σας, να αναπτύξετε ισχυρότερες φιλίες ή να δοκιμάσετε το “dopamine menu” του TikTok.

Βήμα 2: Αναλύστε τους στόχους σας σε καθημερινές ή εβδομαδιαίες συνήθειες

Η συνέπεια είναι το κλειδί για την ολοκλήρωση του Winter Arc Challenge, οπότε κάντε το όσο το δυνατόν πιο εύκολο για τον εαυτό σας. Πάρτε τον μεγάλο σας στόχο και χωρίστε τον σε καθημερινές κι εβδομαδιαίες συνήθειες που μπορείτε να ελέγχετε. Για παράδειγμα, πείτε ότι ο μεγαλύτερος στόχος σας είναι να αναπτύξετε στενότερες σχέσεις με φίλες.

Ο ημερήσιος στόχος σας θα μπορούσε να είναι να στείλετε μηνύματα σε μια φίλη σας για να δείτε αν είναι καλά και οι εβδομαδιαίες σας στόχοι μπορεί να μοιάζουν με το να προγραμματίσετε ένα ραντεβού για καφέ με έναν νέο φίλο ή να συναντήσετε έναν παλιό, ή ακόμη και να τηλεφωνήσετε ή να κάνετε facetime με μια φίλη από απόσταση.

Βήμα 3: Απομακρύνετε τα «εμπόδια»

Αυτό θα μπορούσε να μοιάζει με τη δημιουργία ενός ημερήσιου προγράμματος για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να εντάξετε ποιοτικό χρόνο με τους φίλους ή τον σύντροφό σας. Μπορεί να είναι η συμμετοχή σε ένα γυμναστήριο που είναι πιο κοντά στη δουλειά σας ή η προετοιμασία των γευμάτων σας από το σπίτι για να συμβαδίσετε με τις υγιεινές διατροφικές σας συνήθειες και να κάνετε την κατανάλωση περισσότερης πρωτεΐνης λίγο πιο εύκολη.

Όποιοι και αν είναι οι στόχοι σας, σκεφτείτε πώς μπορείτε να αποφύγετε τυχόν εμπόδια που μπορούν να σας δυσκολέψουν ώστε να τους πετύχετε πριν από τη νέα χρονιά.