Τα σπυράκια μπορεί να εμφανιστούν εκεί που δεν το περιμένετε. Η εύκολη λύση είναι να τα αντιμετωπίσετε με acne patches, αλλά η αλήθεια είναι πως θέλουν αρκετή ώρα για να δράσουν. Τι γίνεται, λοιπόν, όταν έχετε κανονίσει ένα ραντεβού ή πρέπει να βγείτε με την παρέα σας ή ακόμη και να πάτε σε μια συνέντευξη για δουλειά και το σπυράκι στέκει εκεί αγέρωχο να σας χαλάει τη διάθεση και την τέλεια εικόνα που θέλετε να έχετε; Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι το μακιγιάζ, αφού με τα κατάλληλα βήματα μπορείτε να το καλύψετε εύκολα και γρήγορα σαν να είστε επαγγελματίας makeup artist.

Βήμα #1: Καθαρισμός & ενυδάτωση

Η προετοιμασία της επιδερμίδας είναι το Α και το Ω για να αποκτήσετε έναν τέλειο καμβά για το μακιγιάζ που θα ακολουθήσει. Καθαρίστε το πρόσωπό σας με ένα ήπιο αφρώδες καθαριστικό που καταπολεμά τη λιπαρότητα, τους ρύπους και τυχόν υπολείμματα άλλων προϊόντων. Συνεχίστε με ένα micellar water ή ένα ενυδατικό toner, εάν θέλετε να κάνετε διπλό καθαρισμό. Έπειτα, εφαρμόστε τοπικά στο σπυράκι σας έναν ορό με σαλικυλικό οξύ -εάν είναι κυστικό, χρησιμοποιήστε μια παγοκύστη ή μια ζεστή πετσέτα για να μειώσετε το πρήξιμό του.

Βήμα #2: Εφαρμόστε ένα λεπτόρρευστο foundation

Εάν φοράτε foundation σε όλο το πρόσωπο, επιλέξτε ένα ελαφριάς έως μεσαίας κάλυψης, για να διατηρήσετε το δέρμα σας φρέσκο και φυσικό. Είναι σημαντικό επίσης να χρησιμοποιείτε πάντα ένα καθαρό σφουγγαράκι ή πινέλο μακιγιάζ όταν εφαρμόζετε τόσο το foundation όσο και το concealer σας, για να μη μεταφέρετε μικρόβια και βακτήρια από το σπυράκι στο υπόλοιπο πρόσωπο.

Βήμα #3: Απλώστε το concealer πάνω στο σπυράκι

Πάρτε ένα μικρό πινέλο μακιγιάζ ή μια μπατονέτα κι εφαρμόστε τοπικά το concealer πάνω στο σπυράκι -προτιμήστε ένα κρεμώδες concealer που προσφέρει πλήρη κάλυψη. Εάν το σπυράκι έχει σκούρο ή μοβ τόνο, καλό είναι να επιλέξετε ένα concealer με πιο ροδακινί τόνο για να αντιμετωπίσετε τις σκούρες αποχρώσεις. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να μην τρίβετε το concealer πάνω στο σπυράκι, αλλά ταμπονάρετέ το απαλά και κάντε πολύ καλό blending για να φαίνεται φυσικό το αποτέλεσμα. Εάν δείτε πως χρειάζεστε περισσότερη κάλυψη, εφαρμόστε κι άλλο concealer.

Βήμα #4: Σετάρετε τα πάντα

Αφήστε το concealer να στεγνώσει τελείως και μετά εφαρμόστε μια πούδρα ή ένα setting spray για να «ασφαλίσετε» τα πάντα στη θέση τους.

Bonus tips

  • Μην πειράζετε τα σπυράκια σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ουλές και υπερμελάγχρωση, ακόμα και να πυροδοτήσει εξάρσεις σε άλλα μέρη του προσώπου σας.
  • Καθαρίζετε πάντα το πρόσωπό σας πριν πάτε για ύπνο με ένα ήπιο καθαριστικό και συνεχίστε με ενυδάτωση. Εάν δε θέλετε να καθαρίσετε ξανά το πρόσωπό σας το πρωί, απλώς πλύνετέ το με ζεστό νερό και σκουπίστε το απαλά και ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα ή χαρτομάντηλο.
  • Εφαρμόστε ένα υδροκολλοειδές επίθεμα για σπυράκια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Θα «τραβήξει» το σμήγμα και το πύον από τον πόρο και θα μειώσει το μέγεθος και την ερυθρότητα που έχει το σπυράκι σας. Επιπλέον, μπορείτε να εφαρμόσετε τοπικά κι έναν ορό με σαλικυλικό οξύ αποβραδίς που θα προσφέρει το ίδιο αποτέλεσμα με το αυτοκόλλητο.