Οι τάσεις στα νύχια για φέτος είναι τόσες πολλές που σίγουρα θα βρείτε εκείνη που σας ταιριάζει απόλυτα και θα απογειώσει το στιλ σας. Τελευταία έχουμε εθιστεί με τα marble nails, δηλαδή τα νύχια με εφέ μαρμάρου, που αποτελούν ένα «καυτό» nail trend στον κόσμο της ομορφιάς και μάλιστα είναι κι εύκολο να τα δημιουργήσετε και μόνες σας.

Τι είναι τα marble nails

Τα marble nails πήραν το όνομά τους από το μάρμαρο, το οποίο κάνει μερικούς ακανόνιστους στροβιλισμούς στην επιφάνειά του. Πρόκειται για ένα εκλεπτυσμένο και κομψό mani που ταιριάζει σε όλες, μπορεί να επιτευχθεί με όποιο χρώμα σας αρέσει και όλες πρέπει να δοκιμάσετε έστω και μία φορά.

Ο μόνος γενικός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε όταν κάνετε marble nails είναι ο εξής: επιλέξτε τρία χρώματα, μια ανοιχτή, μεσαία και σκούρα απόχρωση για να δημιουργήσετε το συγκεκριμένο εφέ, συμβουλεύουν οι nail experts. Αν δεν είστε σίγουρες με το πώς να ξεκινήσετε, δοκιμάστε έναν κλασικό συνδυασμό λευκού, απαλού γκρι και λίγο μαύρου. Τα απαλά ουδέτερα χρώματα, επίσης, όπως το λευκό, το ροζ και το μπεζ δημιουργούν μια κομψή και διακριτική εμφάνιση στα νύχια. Δοκιμάστε και πιο σκούρους τόνους, όπως το navy blue, το σμαραγδί ή το μπορντό για ένα πιο τολμηρό mani.

Τα μαρμάρινα νύχια ταιριάζουν με οποιοδήποτε μήκος ή σχήμα νυχιού. Τα μεσαία έως μακριά νύχια με στρογγυλεμένο ή αμυγδαλωτό σχήμα αναδεικνύουν το εφέ του μαρμάρου περισσότερο λόγω του ότι η επιφάνεια των νυχιών είναι μεγαλύτερη συγκριτικά με αυτή που υπάρχει στα κοντά νύχια. Ωστόσο, όταν τα marble nails γίνονται σε κοντά ή και πιο τετράγωνα νύχια, το τελικό αποτέλεσμα είναι μίνιμαλ και κομψό.

Πώς θα τα φτιάξετε μόνες σας

Καταρχάς, λιμάρετε τα νύχια σας για να τους δώσετε το σχήμα που επιθυμείτε και μετά εφαρμόστε μία στρώση από ένα διάφανο base coat. Στη συνέχεια, απλώστε το χρώμα βάσης που επιλέξατε (το πιο ανοιχτό από τις τρεις αποχρώσεις) και αφήστε το να στεγνώσει πού καλά. Για να δημιουργήσετε το marble εφέ, τοποθετήστε μερικές σταγόνες από τα άλλα δυο χρώματα σε κάθε νύχι και μετά ενώστε τες όλες μαζί δημιουργώντας ακανόνιστους στροβιλισμούς χρησιμοποιώντας ένα πολύ λεπτό πινέλο νυχιών ή μια οδοντογλυφίδα. Μη σκεφτείτε ότι το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ίδιο σε κάθε νύχι, άλλωστε ούτε το εφέ του μαρμάρου είναι ίδιο όπου κι αν το δείτε. Το κάθε νύχι πρέπει να φαίνεται λίγο διαφορετικό για να πετύχετε ένα πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα που μοιάζει όντως με μάρμαρο. «Κλειδώστε» το mani σας με ένα διάφανο top coat και είστε έτοιμες.