Ψητά καλαμπόκια με παρμεζάνα & σκορδάτη μαγιονέζα
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταναλώσουμε το καλαμπόκι. Αυτός, όμως, είναι ο πιο νόστιμος!
ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ30 λεπτά
Υλικά
- 4 καλαμπόκια βρασμένα
- Λίγο ελαιόλαδο
- 150 γρ. μαγιονέζα
- 100 γρ. γιαούρτι
- 2 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- ⅓ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 2 κ.γ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
- Αλάτι, πιπέρι
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Παρμεζάνα
- Καυτερή σάλτσα
- 1 λάιμ
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σύρμα τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το σκόρδο, την πάπρικα και τον κόλιανδρο.
Βήμα 2ο
Αλείφουμε τα καλαμπόκια με ελαιόλαδο, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τα ψήνουμε σε φριτέζα αέρος, στους 200°C, για 12 λεπτά.
Βήμα 3ο
Αφήνουμε τα καλαμπόκια να κρυώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός πινέλου, τα αλείφουμε με τη σκορδάτη μαγιονέζα.
Βήμα 4ο
Σερβίρουμε τα καλαμπόκια με παρμεζάνα, καυτερή σάλτσα, φέτες λάιμ και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.