Η Eve Hewson, η Florence Pugh, η Simone Ashley, η Ashley Park και η Jodie Comer είναι μόνο μερικές από τις A-list κυρίες που αφήνονται στα μαγικά χέρια του makeup artist Alex Babsky πριν από μία εμφάνισή τους στο κόκκινο χαλί. Τα πρόσωπά τους ακτινοβολούν, το makeup φαίνεται τέλειο όσες ώρες κι αν περάσουν και το κραγιόν δεν πάει πουθενά. Πώς το καταφέρνουν; Ο διάσημος makeup artist μοιράστηκε τα beauty tips του στο Net-a-porter, για να πετύχετε κι εσείς ένα συγκλονιστικό, red-carpet look στην επόμενη επίσημη έξοδό σας.

Πώς θα πετύχετε το red-carpet look

Χρησιμοποιήστε διαφορετικές αποχρώσεις foundation

Ο καλύτερος κι ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε τη βάση σας είναι να χρησιμοποιήσετε περισσότερες από μία αποχρώσεις foundation. Για παράδειγμα, άλλη θα χρειαστείτε για το πρόσωπο και άλλη για τον λαιμό, ώστε να προκύψει ένα ομοιόμορφο και φυσικό αποτέλεσμα, σαν δεύτερο δέρμα.

Φωτίστε το πρόσωπο με concealer

«Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να δείχνεις λαμπερή και να δείχνεις ιδρωμένη. Από τη στιγμή που ποτέ δεν ξέρω εκ των προτέρων πώς θα είναι ο φωτισμός στο κόκκινο χαλί, προσπαθώ να αποφύγω οτιδήποτε δίνει μια υπερβολική λάμψη στο πρόσωπο.» αναφέρει ο διάσημος makeup artist εξηγώντας πως φωτίζει το πρόσωπο με concealer στα ψηλά σημεία του, όπως στις κορυφές των ζυγωματικών ή περιστασιακά και φειδωλά στη γέφυρα της μύτης.

Πείτε «ναι» στα φυσικά φρύδια

Σύμφωνα με τον Alex Babsky, τα φυσικά φρύδια είναι κολακευτικά για όλες τις γυναίκες. Εφαρμόστε αρχικά μια brow powder σε ψυχρό τόνο πάνω στα φρύδια, για να αποκτήσουν λίγο όγκο, και συνεχίστε με λίγη πομάδα φρυδιών την οποία θα απλώσετε με ένα μικροσκοπικό πινέλο για να γεμίσετε τυχόν κενά που υπάρχουν. «Μερικές φορές, ολοκληρώνω με ένα στυλό φρυδιών για να σχεδιάσω μερικές μικρές τριχούλες σε διάφορα σημεία.» προσθέτει ο ίδιος.

Βρείτε μια σκιά ματιών που ταιριάζει με τις φυσικές σκιές του προσώπου σας

Αναζητήστε ένα χρώμα σκιάς που ταιριάζει με τη σκιασμένη περιοχή κάτω από το πηγούνι σας -συνήθως πρόκειται για μια ψυχρή απόχρωση. Έτσι, θα πετύχετε ένα πιο ομοιόμορφο μακιγιάζ.

Μην τραβάτε πολύ προς τα έξω τη γραμμή eyeliner

«Γενικά, προσπαθώ να μη δημιουργώ πολύ vintage looks στο κόκκινο χαλί, αποφεύγοντας τις υπερβολικές γραμμές eyeliner. Αντίθετα, προτιμώ να σχεδιάζω τη γραμμή ελαφρώς προς τα έξω ξεκινώντας από το κέντρο του ματιού. Το αν θα επιλέξετε να ξεκινήσετε από την αρχή της γραμμής των βλεφαρίδων σας ή όχι, εξαρτάται από το πόσο δραματική θέλετε να είναι η εμφάνισή σας.» αποκαλύπτει ο makeup artist. Όσον αφορά το χρώμα, το μαύρο και το ψυχρό καφέ είναι οι δύο αποχρώσεις που προτιμά ο ίδιος για το eyeliner. Επίσης, του αρέσει να χρησιμοποιεί πολλές φορές μολύβι φρυδιών παρά eyeliner, καθώς είναι πιο εύκολο να δημιουργήσει ένα μουτζουρωμένο αποτέλεσμα.

Κάντε ελαφρύ contouring

Το κλειδί είναι να κάνετε ελαφρύ contouring, να βεβαιωθείτε ότι έχει μπλενταριστεί καλά και ότι το χρώμα που έχετε επιλέξει είναι ψυχρό. «Το bronzer δε θα δώσει ποτέ ένα πειστικό αποτέλεσμα σκίασης.» τονίζει ο ίδιος.

Εφαρμόστε στρατηγικά το ρουζ

Αν θέλετε να δείχνετε όμορφη και φρέσκια, απλώστε το ρουζ στο μπροστινό μέρος των μάγουλων, δηλαδή στην περιοχή που «φουσκώνει» όταν χαμογελάτε. Αν θέλω ένα πιο λαμπερό κι επίσημο look, εφαρμόστε το ρουζ στο ψηλότερο σημείο των ζυγωματικών σας, δηλαδή κοντά στις εξωτερικές γωνίες των ματιών.

Μην ξεχνάτε το μολύβι χειλιών

«Μου αρέσει να χρησιμοποιώ ένα μολύβι χειλιών που θα με βοηθήσει να χαρτογραφήσω και να κατανοήσω το σχήμα των χειλιών με το οποίο δουλεύω. Για ένα ουδέτερο lip look, προτιμώ ένα μολύβι που δεν έχει έντονο χρώμα, έτσι ώστε να μπορώ να δημιουργήσω ένα φυσικό αποτέλεσμα στα χείλη.» μοιράζεται ο ίδιος στη συνέντευξή του.