Αποτελώντας αρχικά σύμβολο της απελευθέρωσης, του νεωτερισμού και της τόλμης, το bob κούρεμα, το οποίο εμπνεύστηκε ο hairstylist Antoine de Paris στη Γαλλία το 1909. κέρδισε τις γυναίκες και έκτοτε παραμένει σταθερά ανάμεσα στα αγαπημένα τους haircuts.

Οι celebrities το λατρεύουν κυριολεκτικά, με τη λίστα που το έχουν να υιοθετήσει να περιλαμβάνει από την Debbie Harry, την Diana Ross και την Twiggy μέχρι την Whitney Houston, την Victoria Beckham και τη Lily Collins, για να αναφέρουμε μόνο μερικές. Εάν σκέφτεστε να το υιοθετήσετε κι εσείς, πάρτε λίγη έμπνευση από τα αγαπημένα μας bob κουρέματα των διάσημων κυριών και κλείστε το ραντεβού σας στο κομμωτήριο για μια τέλεια ανανέωση εν μέσω φθινοπώρου.

Ayo Edebiri

Η Ayo Edebiri, η πρωταγωνίστρια της βραβευμένης σειράς The Bear και νικήτρια Χρυσής Σφαίρας και Emmy, αποδεικνύει πόσο ευέλικτο είναι το bob κούρεμα. Πρώτα στις Χρυσές Σφαίρες, η ηθοποιός έκανε τα μαλλιά της ίσια με χωρίστρα στη μέση και ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με χαριτωμένες άκρες γυρισμένες ελαφρώς προς τα έξω. Στα AFIs, είχε ένα λαμπερό ογκώδες στιλ, ενώ στα βραβεία Emmy 2024, είχε τα μπροστινά μαλλιά της πίσω από τα αυτιά της. Δε χρειάζεστε άλλες αποδείξεις για να κάνετε κι εσείς ένα bob haircut.

Sophie Turner

Για τον τελευταίο της ρόλο στην ξένη σειρά Joan, η Sophie Turner υιοθέτησε ένα φοβερό πλατινένιο bob με σκούρα ρίζα αποδεικνύοντας έτσι πως δεν είναι υποχρεωτικό να «ανοίξετε» και τη ρίζα σας αν θέλετε να γίνετε ξανθιά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ITV (@itv)

Victoria Beckham

Η Posh Spice επέστρεψε στις… ρίζες της και πρόσφατα υιοθέτησε ένα νέο “lob haircut” (γνωστό και ως “long bob”) στην τελευταία της επίδειξη μόδας για το brand της. Μπορείτε να ακολούθησε κι εσείς το παράδειγμά της αν δε θέλετε να κόψετε πολύ κοντά τα μαλλιά σας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ken Paves (@kenpaves)

Margot Robbie

Άλλη μία celebrity που υιοθέτησε ένα lob κούρεμα είναι η Margot Robbie. Λατρεύουμε το ξανθό της με το μήκος να αγγίζει τα κόκκαλά του ντεκολτέ της χαρίζοντάς της από τις πιο κομψές εμφανίσεις.

Sydney Sweeney

Το νέο vintage στιλ της Sydney Sweeney έκανε το ντεμπούτο του στο κόκκινο χαλί των 96ων βραβείων Όσκαρ και το αγαπήσαμε. Το διακριτικό φυλάρισμα και η χωρίστρα στο πλάι την έκαναν να μοιάζει με ηθοποιό βγαλμένη από το παλιό Hollywood.

Lily Collins

Πλέον έχουμε συνηθίσει το κοντό bob κούρεμα της Lily Collins και δεν μπορούμε να τη φανταστούμε αλλιώς. Η διάσημη πρωταγωνίστρια του Emily in Paris έχει πάντα τα μαλλιά της ίσια και sleek πετυχαίνοντας ένα κομψό look.

Gigi Hadid

Η Gigi Hadid είναι ακόμη μία celebrity που είπε ένα μεγάλο «ναι» στο bob κούρεμα και της πάει πολύ. Η ίδια έχει άλλοτε τα μαλλιά της ολόισια και άλλοτε με χαλαρούς κυματισμούς αποτελώντας σκέτη έμπνευση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gigi Hadid (@gigihadid)

Kaia Gerber

Η Kaia Gerber υιοθέτησε πρόσφατα ένα μακρύ bob κούρεμα εμπνευσμένο από τη δεκαετία του ’90. Το κούρεμά της έχει έντονο φυλάρισμα, που τής χαρίζει σώμα, κίνηση και κομψότητα. Άλλο ένα hair look που αξίζει να κάνετε screenshot.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kaia (@kaiagerber)