Όταν μπαίνουμε σε μια σχέση, όλα τα βλέπουμε ρόδινα. Όταν όμως τελειώνει ο ενθουσιασμός και το «honeymoon phase», το πάθος να καταλαγιάζει και μπαίνουμε σε ρουτίνα, είναι εύκολο να βαρεθούμε.

Reality check: Δουλειά, υποχρεώσεις, παιδιά, φίλοι – Υπάρχουν πολλά πράγματα στην καθημερινότητά σας που «ανταγωνίζονται» για το χρόνο και την ενέργειά σας, αφήνοντάς σας πολύ λίγο χώρο για προσωπική ζωή.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που βγήκες έξω για φαγητό με τον σύντροφό σου; Πότε βρήκατε αποκλειστικά για εσάς τους δύο λίγο ποιοτικό χρόνο; Αν δυσκολεύεσαι να δώσεις απάντηση, ο κανόνας 2-2-2 θα σε βοηθήσει να αναθερμάνεις τη σχέση σου:

Εφαρμόστε τον κανόνα 2-2-2 στη σχέση για να αναζωπυρώσετε τη σπίθα

Ακούγεται σαν ποδοσφαιρικό σύστημα, αλλά στην πραγματικότητα περιγράφει με αριθμούς τις ισορροπίες που πρέπει να κρατά ένα ζευγάρι:

  • Κάθε 2 εβδομάδες κανονίστε ένα ραντεβού.
  • Κάθε 2 μήνες πηγαίνετε εκδρομή το Σαββατοκύριακο.
  • Κάθε 2 χρόνια οργανώστε μια εβδομαδιαία απόδραση.

Η ουσία του κανόνα είναι να τηρήσετε ένα πρόγραμμα που θα σας επιτρέπει να περνάτε χρόνο μαζί με τον σύντροφό σας, χωρίς να αφήνετε τις καθημερινές υποχρεώσεις να σας απομακρύνουν.

Ο κανόνας σε κάνει να ανυπομονείς και δεν σε πιέζει χρονικά. Όλη αυτή η προσμονή φέρνει μεγαλύτερη συναισθηματική σύνδεση ανάμεσά σας και υπόσχεται να ανανεώσει το δεσμό σας.

Pro tip: Κολλήστε τον κανόνα σε ένα post-it στο γραφείο ή και στο ψυγείο και φροντίστε να τον έχετε πάντα στο μυαλό σας.

Άλλωστε, όπως προγραμματίζουμε όλα τα σημαντικά καθήκοντα της ζωής μας, έτσι αξίζει να προγραμματίζουμε και τον χρόνο για τη σχέση μας.

Disclaimer: Δεν είναι απαραίτητο ο κανόνας να εφαρμόζεται αυστηρά, αλλά μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του κάθε ζευγαριού. Για παράδειγμα, αν το πλάνο σας φαίνεται πολύ απαιτητικό ή δύσκολο να εφαρμοστεί λόγω οικονομικών, οικογενειακών ή επαγγελματικών περιορισμών, μπορείτε να το αλλάξετε σε 3-3-3.

Λίγες μέρες μακριά από έννοιες και υποχρεώσεις ακούγεται ένα ελκυστικό ενδεχόμενο και οι ειδικοί λένε ότι έχει πολλά οφέλη για τη σχέση. Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να βάλετε ένα ταξίδι στην ατζέντα σας αυτή την περίοδο, δοκιμάστε να κάνετε κάτι καινούργιο μαζί – ακόμη κι αν μείνετε σπίτι.

Ερευνητικά δεδομένα δείχνουν όταν τα ζευγάρια συμμετέχουν από κοινού σε δημιουργικές δραστηριότητες, νιώθουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη σχέση τους και έχουν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία.