Τα ζυμαρικά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα comfort food. Είναι γευστικά και μπορούν συνδυαστούν πολύ εύκολα με διάφορες τροφές και σάλτσες. Στα ζυμαρικά, μπορείτε εύκολα να αφήσετε ελεύθερο τον σεφ που κρύβετε μέσα σας. 

Αυτό που λείπει, ίσως, από ένα πιάτο λαχταριστής μακαρονάδας είναι η πρωτεΐνη. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένα μακαρόνια περιέχει περίπου 8 γραμμάρια πρωτεΐνης, αλλά χρειάζεστε πολύ περισσότερη για να καλύψετε τις ανάγκες του οργανισμού σας.

Και εδώ κάνει την είσοδό της μια άλλη θρεπτική τροφή, που μάλλον δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να συνδυάσετε με τα ζυμαρικά, αλλά μπορεί να αυξήσει την περιεκτικότητα του γεύματος σε πρωτεΐνη. Πρόκειται για τα λευκά φασόλια.

Η συγκεκριμένη ποικιλία φασολιών έχει ήπια γεύση και μόλις μισό φλιτζάνι προσφέρει περίπου 8 γραμμάρια πρωτεΐνης, αρκετά σημαντικό ποσοστό για τροφή φυτικής προέλευσης.

Επιπλέον, τα λευκά φασόλια συνδυάζονται στην ιταλική κουζίνα με τυρί παρμεζάνα, ή ζουμερές ντομάτες και λαχανικά, όπως μπρόκολο ή εσκαρόλ. Προτιμήστε τα ξηρά φασόλια, τα οποία θα έχετε βράσει με τη γνωστή διαδικασία. 

Η πρωτεΐνη είναι σημαντική για όλο το σώμα 

Η πρωτεΐνη είναι ένα απαραίτητο μακροθρεπτικό συστατικό και βρίσκεται σχεδόν σε κάθε μέρος του σώματος – από τα μαλλιά μέχρι τα οστά και τα νύχια μας. Συνίσταται να λαμβάνουμε 0,8 g πρωτεΐνης για κάθε 1 κιλό σωματικού βάρους την ημέρα.

Είναι απαραίτητο η πρωτεϊνη να προέρχεται από διάφορα είδη τροφών, οι οποίες παρέχουν και διαφορετικά θρεπτικά συστατικά. Στην περίπτωση των φασολιών έχουμε μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέος και καλίου, φυτικού σιδήρου και ψευδαργύρου.

Τα λευκά φασόλια στα ζυμαρικά σας

Τα νόστιμα και χορταστικά λευκά φασόλια μπορούν να δημιουργήσουν μια πηχτή σάλτσα ντομάτας ή πέστο. Μπορείτε να τα αλέσετε όλα στο μπλέντερ ή να τα προσθέσετε όσο η σάλτσα σας σιγοβράζει.

Μια χορτοφαγική μπολονέζ θα μπορούσε να τα περιέχει. Η κρεμώδης υφή που θα σας δώσουν τα φασόλια αποτελεί μια καταπληκτική βάση για σάλτσες, όπως μια Alfredo. 

Ακόμα, όμως, και αν θέλετε να συνδυάσετε και κρέας με τα ζυμαρικά σας, τα λευκά φασόλια με την ήπια γεύση τους, θα συμπληρώσουν υπέροχα το κοτόπουλο, για παράδειγμα. Έτσι, η πρωτεΐνη σας θα αυξηθεί σημαντικά και η συνταγή σας θα μετατραπεί σε ένα πιο πλήρες και χορταστικό γεύμα.