Είμαστε σίγουρες ότι πολλές από εσάς έχετε βρεθεί σε έναν φαύλο κύκλο όπου τα χείλη σας είναι «σκασμένα» και ό,τι κι αν δοκιμάσετε, το πρόβλημα μένει εκεί και σας κάνει την καθημερινότητα δύσκολη. Γι’ αυτό, λοιπόν, οι ειδικοί παραθέτουν παρακάτω τις συμβουλές τους, για να αποκτήσετε ενυδατωμένα χείλη και να απαλλαγείτε από την ξηρότητα και το «σκάσιμο» μια για πάντα.

Γιατί «σκάνε» τα χείλη μας

Τα χείλη είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στην ξηρότητα και το «σκάσιμο» επειδή δεν έχουν την ίδια ανώτερη στοιβάδα κερατίνης αλλά και πόρους που παράγουν έλαια όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη επιδερμίδα. Επίσης, τα χείλη είναι ευάλωτα στον ήλιο αλλά και στον άνεμο και το κρύο. Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιείτε συνέχεια ή να είστε αλλεργικές σε κάποιο lip balm, πράγμα το οποίο μπορεί να συμβάλει στη διαρκή ξηρότητα που εμφανίζουν.

Τα tips των ειδικών για να είναι πάντα ενυδατωμένα

Μη γλείφετε τα χείλη σας

Είναι φυσικό να θέλετε να γλείφετε τα χείλη σας  όταν τα νιώθετε ξηρά. Ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν να σταματήσετε να το κάνετε. Το σάλιο εξατμίζεται γρήγορα, αφήνοντας τα χείλη σας ακόμα πιο στεγνά από πριν. Επιπλέον, τα ένζυμα στο σάλιο οδηγούν την ευαίσθητη επιδερμίδα των χειλιών σε περαιτέρω ερεθισμό και «σκάσιμο».

Αποφύγετε τα προϊόντα που τα ερεθίζουν

Αποφύγετε προϊόντα με κοινά ερεθιστικά συστατικά, όπως άρωμα, γεύση, μενθόλη, καμφορά, ευκάλυπτο και κερί μέλισσας.

Προτιμήστε lip balms με αντηλιακή προστασία

Η αντηλιακή προστασία ελαχιστοποιεί την ξηρότητα των χειλιών, ενώ ταυτόχρονα περιορίζει τις πιθανότητες για καρκίνο του δέρματος και πρόωρη γήρανση.

Εφαρμόστε lip balm κάθε δύο ώρες

Όποιο προϊόν για τα χείλη χρησιμοποιείτε, φροντίστε να το ανανεώνετε κάθε δύο ώρες. Η συχνή ανανέωση των προϊόντων για τα χείλη κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το γλείψιμο των χειλιών, το φαγητό ή το ποτό έχουν την τάση να απομακρύνουν το προϊόν από την επιφάνειά τους. Οι ειδικοί συνιστούν να ανανεώνετε το lip balm τουλάχιστον κάθε δύο ώρες ή και πιο συχνά.

Δοκιμάστε μια θεραπεία χειλιών

Μαζί με τα καθημερινά προϊόντα περιποίησης χειλιών, σκεφτείτε να δοκιμάσετε μια εντατική θεραπεία χειλιών -μία ή δύο φορές την εβδομάδα- για μια καλή τόνωση της υγρασίας και της φροντίδας των χειλιών. Τα προϊόντα αυτά συνήθως περιέχουν ενυδατικά, θρεπτικά συστατικά που διατηρούν τα χείλη σας φουλ ενυδατωμένα και υγιή.