Αν είστε millennials, πιθανότατα θα θυμάστε το περίφημο “messy bun” από τα σχολικά σας χρόνια. Ήταν το νούμερο ένα χτένισμα που κάναμε όλες πριν φύγουμε για το σχολείο, και ισορροπούσε κάπου ανάμεσα στο «ξύπνησα έτσι» και στο «πραγματικά έκανα μια προσπάθεια». Το “messy bun” όμως φέτος έκανε ένα δυναμικό comeback και πήρε το όνομα “undone updo” (ατημέλητο σινιόν), αποτελώντας μια πιο γλυκιά και κομψή εκδοχή χτενίσματος που είδαμε στο κόκκινο χαλί από πολλές celebrities και τώρα θέλουμε να το… ξαναθυμηθούμε και εμείς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@halleybrisker)

Τι είναι το “undone updo”

Πρόκειται για ένα σινιόν που «κάθεται» πιο ψηλά στο κεφάλι από το ακατάστατο σινιόν των 00s και συχνά συνοδεύεται με curtain bangs ή τούφες μαλλιών που πλαισιώνουν το πρόσωπο. Η Pamela Anderson για πρώτη φορά έκανε πάταγο με αυτό το στιλ μαλλιών που ονομάστηκε ως “Pammy updo” και από τότε είναι ιδανικό για όποια γυναίκα θέλει μια χαλαρή αλλά κατά τ’ άλλα κομψή εμφάνιση.

Πώς να το δημιουργήσετε

Το κλειδί για να πετύχετε το τέλειο “undone updo” είναι να βρείτε την ισορροπία μεταξύ του κομψού και του χαλαρού. Από τη μία, δεν πρέπει να φαίνεται ότι προσπαθήσατε αρκετά, αλλά από την άλλη πρέπει να μπορεί να «σταθεί» σαν χτένισμα σε ένα πάρτι ή μια επίσημη εκδήλωση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@halleybrisker)

Επίσης, το “undone updo” είναι ιδανικό για όλες, είτε έχετε μακριά, κοντά, ίσια ή σγουρά μαλλιά. Εάν έχετε λεπτή τρίχα ή φυσικά ίσια μαλλιά, ξεκινήστε δημιουργώντας υφή με ένα σπρέι υφής (texturising spray) ή ξηρό σαμπουάν -οι ειδικοί προτείνουν επίσης να μην έχετε φρεσκολουσμένα μαλλιά, καθώς θα είναι πιο δύσκολο το «στήσιμο» του σινιόν. Μπορείτε, μάλιστα να δημιουργήσετε και μερικές χαλαρές μπούκλες με ένα ειδικό εργαλείο. Εάν έχετε φυσικά σγουρά μαλλιά, η διαδικασία θα είναι πιο εύκολη, αλλά μην τα χτενίσετε, για να μη χαλάσετε τις μπούκλες σας.

Τυλίξτε χαλαρά τα μαλλιά σας σε ένα ψηλό σινιόν, αφήνοντας μερικές τούφες να πέσουν στο πρόσωπό σας, για μια ανεπιτήδευτη εμφάνιση. Στερεώστε το μεγαλύτερο μέρος των μαλλιών σας με ένα λαστιχάκι, κι έπειτα χρησιμοποιήστε και τσιμπιδάκια για έξτρα κράτημα. Βεβαιωθείτε ότι το σινιόν σας δεν είναι πολύ σφιχτό, ψεκάστε με λακ και είστε έτοιμες.