Το mousy blonde θα έλεγε κανείς πως είναι το χρώμα μαλλιών που έχει το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Χάρη στην Taylor Swift, έγινε δημοφιλές τον περασμένο χρόνο, μαζί με τα φορέματα με κρόσσια και τις καουμπόικες μπότες, τα οποία επίσης βλέπαμε στην πετυχημένη τραγουδίστρια. Ποια είναι, όμως, η ακριβής απόχρωσή του και πώς θα το πετύχετε κι εσείς αν είστε σε περίοδο αλλαγών;

Τι είναι το mousy blonde

Το mousy blonde «πατάει» κάπου ανάμεσα στο ανοιχτό καφέ και το σκούρο ξανθό, αλλά έχει μια ωραία λάμψη όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες ξανθές αποχρώσεις. Πρόκειται για ένα ουδέτερο και συγκρατημένο ξανθό και αποτελεί ένα πολύ έξυπνο χρώμα. Καταρχάς, ταιριάζει με όλα. Πάρτε για παράδειγμα την Taylor Swift, η οποία στην περιοδεία της The Eras Tour, άλλαζε τόσα πολλά κοστούμια σε διαφορετικούς τόνους το καθένα, και τα μαλλιά της έδειχναν τέλεια με όλα. Δεύτερον, είναι μια πολύ εύκολη και μη δεσμευτική απόχρωση για το φθινόπωρο, ειδικά αν θέλετε να επιστρέψετε σε ένα πιο λαμπερό ξανθό μετά το mousy blonde.

Πώς δημιουργείται

Αν είστε ήδη ξανθιά, τότε είναι πολύ εύκολο να αποκτήσετε το mousy blonde. Σε αυτήν την περίπτωση, οι hairstylists χρησιμοποιούν hair toners και glosses που είναι ιδανικά για εσάς που ίσως θελήσετε να επιστρέψετε αργότερα σε μια πιο λαμπερή κι έντονη απόχρωση του ξανθού.

Όσο για εσάς που έχετε πιο σκούρα μαλλιά, η διαδικασία είναι πιο πολύπλοκη καθώς ο ειδικός θα χρειαστεί να ξανοίξει τη βάση σας με ντεκαπάζ κι έπειτα να βάψει τα μαλλιά σας στην κατάλληλη για εσάς mousy blonde απόχρωση. Μια άλλη ιδέα που μπορείτε να συζητήσετε με τον colorist σας, είναι να αφήσετε τη ρίζα σας σκούρα, σε περίπτωση που δε θέλετε να την πειράξετε.