Υπάρχει ένα σχετικά νέο makeup hack που κάνει τον γύρο του TikTok αυτήν τη στιγμή και αξίζει να προσθέσετε στις τεχνικές μακιγιάζ που θα δοκιμάσετε. Ο λόγος για το “vertical contouring”, το οποίο έγινε δημοφιλές από τη TikToker Chloe Paredes, και αφορά την κάθετη εφαρμογή του contouring προϊόντος, ενώ είναι trending κυρίως σε ασιατικές χώρες, όπως η Ταϊβάν. Το makeup hack απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες με στρογγυλό σχήμα προσώπου, καθώς έτσι δημιουργούνται γωνίες που δείχνουν όμως φυσικές.

Τι είναι το vertical contouring

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το “vertical contouring” έχει να κάνει με την κάθετη εφαρμογή του προϊόντος για contour στο πρόσωπο. Συγκεκριμένα, επιτυγχάνεται σχηματίζοντας τρεις μικρές κάθετες γραμμές ξεκινώντας από το σημείο κάτω από τα ζυγωματικά και πηγαίνοντας σχεδόν μέχρι τη γνάθο. Αντίθετα, στο παραδοσιακό contouring σχηματίζεται μια οριζόντια γραμμή κάτω από το ζυγωματικό. Το hack απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες που έχουν στρογγυλό πρόσωπο ή σε σχήμα καρδιάς, όπου υπάρχουν πιο γεμάτα μάγουλα ή ζυγωματικά, τα οποία πηγαίνουν περισσότερο προς το πλάι.

@cczuleighka My face really shape shifted ✋ #verticalcontour #roundface ♬ End of Beginning – Djo

Πώς θα το πετύχετε μόνες σας

Εάν δεν είστε σίγουρες αν έχετε ή όχι στρογγυλό πρόσωπο, συγκρίνετε το δικό σας πρόσωπο με διασημότητες που έχουν, όπως η Chrissy Teigen, η Selena Gomez ή η Jennifer Lawrence. Αφού καθορίσετε το σχήμα του προσώπου σας, συγκεντρώστε τα καλλυντικά που θα χρησιμοποιήσετε. Οι makeup artists πάντως προτείνουν να επιλέξετε κρεμώδεις φόρμουλες παρά σε μορφή πούδρας, καθώς μπλεντάρονται πιο εύκολα και χαρίζουν ένα ομοιόμορφο, φυσικό αποτέλεσμα.

Μόλις σχηματίσετε τις τρεις κάθετες γραμμές σας ακριβώς κάτω από τα ζυγωματικά, όπως βλέπετε στο παραπάνω βίντεο, κάντε πολύ καλό blending με ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ και συνεχίστε με το υπόλοιπο μακιγιάζ. Για έξτρα διάρκεια, μπορείτε να εφαρμόσετε πάνω από το κρεμώδες contour κι ένα προϊόν σε μορφή πούδρας και στην ίδια απόχρωση με το κρεμώδες, για να «κλειδώσετε» το αποτέλεσμα.