Χυλοπίτες, φλωμάρια, ματσάτα, πέτουρα και γκόγκες, πρωταγωνιστούν στο πιο πλήρες συνταγολόγιο. Πενήντα επιλεγμένες συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδα αποθεώνουν τα ζυμαρικά στην ελληνική εκδοχή τους.

Φαγητά παραδοσιακά που με την πλούσια γεύση τους ξυπνούν μνήμες και μας γεμίζουν νοσταλγική διάθεση, αλλά και πιάτα του σήμερα, με πρωταγωνιστές τα ελληνικά ζυμαρικά και τα μοναδικά τοπικά προϊόντα.

Κόκορας με φλωμάρι, γιουβέτσι μοσχάρι οσομπούκο, ματσάτα με κουνέλι, σουφλέ, χιώτικα μακαρόνια, κανελόνια, σμυρναίικα σκορδομακάρονα, λαζάνια, πατινιώτικος καπαμάς. Η αποθέωση των ζυμαρικών σε όλες τους τις μορφές συμπηρώνεται με νόστιμα tips και αναλυτικές περιγραφές των προτεινόμενων συνταγών μακαρονάδων από τους experts Δημήτρη Σκαρμούτσο, Τίμο Ζαχαράτο, Νίκο Καραθάνο και Τζιοβάνι Σκαράτζι.

Ακόμα, στο νέο τεύχος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑς ανακαλύπτουμε την ενδιαφέρουσα ιστορία του σιταριού και των ζυμαρικών, μαθαίνουμε βήμα βήμα πώς να φτιάχνουμε μόνοι μας φρέσκα ζυμαρικά και ανακατεύουμε τις πιο λαχταριστές σάλτσες, που εντυπωσιάζουν την οικογένεια και τους φίλους μας.

Στις προτάσεις για την έξοδό μας θα μάθουμε για τα καλύτερα στέκια όπου μπορούμε να γευτούμε πληθωρικό παστίτσιο, πεντανόστιμο γιουβέτσι και την αγαπημένη κλασική μακαρονάδα με κιμά. Επίσης ενημερωνόμαστε για το πού βρίσκονται τα πιο «ψαγμένα» παντοπωλεία για να προμηθευτούμε ιδιαίτερα ζυμαρικά και συνοδευτικά και φυσικά κρασιά και μπίρες ώστε να τιμήσουμε όπως πρέπει την pasta απόλαυση.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αυτή την Κυριακή 6 Οκτωβρίου με το ΒΗΜΑ