Πόσες φορές σας έχει τύχει να ξυπνήσετε με πρησμένα μάτια κι έντονους μαύρους κύκλους; Εάν είναι τόσες πολλές που έχετε χάσει το μέτρημα, τότε βρίσκεστε στο κατάλληλο άρθρο. Ως γνωστόν, η περιοχή των ματιών είναι εξαιρετικά λεπτή κι εύθραυστη, επομένως είναι σημαντικό να την περιποιείστε σωστά. Το μασάζ με gua sha αποτελεί μια αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων. Η Katey Kristabelle, ιδρύτρια του Mindful Beauty, αποκάλυψε πρόσφατα μερικές συμβουλές για το πώς να κάνετε μασάζ με gua sha γύρω από τα μάτια, κι εμείς σας παραθέτουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Προετοιμασία

Πριν ξεκινήσετε να κάνετε μασάζ στην περιοχή των ματιών με το gua sha, καλό είναι να εφαρμόσετε ένα φυτικό λαδάκι σε εκείνη την περιοχή, για να βοηθήσετε το gua sha να γλιστράει πιο εύκολα στο δέρμα και να μην το «τραβάει». Αν στόχος σας είναι και το οίδημα κάτω από τα μάτια, βάλτε το gua sha στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να είναι κρύο το επόμενο πρωί. Εάν δεν έχετε gua sha, η Katey Kristabelle προτείνει να χρησιμοποιήσετε δύο κουτάλια, ένα για κάθε μάτι, τα οποία επίσης θα έχετε βάλει αποβραδίς στο ψυγείο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία -μια διαδικασία γνωστή ως αγγειοσυστολή-, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του οιδήματος στην περιοχή των ματιών.

Οι κινήσεις

Ακουμπήστε το gua sha κάθετα στο πρόσωπό σας, κάτω από το μάτι. Έπειτα, βάλτε τον δείκτη του αριστερού χεριού σας κοντά στην εσωτερική γωνία του ματιού, όσο πιο κοντά γίνεται στον δακρυϊκό πόρο και σύρετε το gua sha με το δεξί χέρι προς τα έξω, προς την εξωτερική γωνία του ματιού φτάνοντας μέχρι τον κρόταφο. Επαναλάβετε αυτήν την κίνηση 3-5 φορές και στη συνέχεια περάστε και στο άλλο μάτι ακολουθώντας ακριβώς τις ίδιες κινήσεις.

Σύμφωνα με τη Katey Kristabelle, όταν κάνετε μασάζ με gua sha στην περιοχή των ματιών, καλό είναι να αποφεύγετε το σημείο όπου συσσωρεύεται το περισσότερο λίπος, δηλαδή στην περιοχή ακριβώς κάτω από την εσωτερική γωνία του ματιού. Ωστόσο, το λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια δεν είναι το μόνο πράγμα που κάνει την περιοχή ευαίσθητη κι επιρρεπή στα σημάδια γήρανσης. «Οι μύες των ματιών απαιτούν επίσης ιδιαίτερη προσοχή: Αν κοιτάξετε πως αγκαλιάζουν το μάτι, θα σας θυμίσουν… scrunchie. Με το gua sha μπορούμε να «ανοίξουμε» αυτήν την περιοχή και να την ανασηκώσουμε κάνοντας έτσι ένα μίνι lifting στα μάτια» εξηγεί η ίδια.